Achilles Veen 1 verzuipt in Ondiep

Zaterdag 5 oktober speelde Achilles Veen 1 een uitwedstrijd in Utrecht Ondiep tegen DHSC. De promovendus maakte Achilles Veen het leven zuur. Achilles Veen moest beginnen zonder de geblesseerde Sen Aerts en toen in de eerste helft ook nog eens Rémon Koenen (samen met Sen Aerts verantwoordelijk voor 12 doelpunten in de eerste 5 wedstrijden) geblesseerd uitviel, was bij Achilles Veen de angel er wel uit. DHSC zegevierde terecht met 2-1.

John Karelse moest vanwege de blessure van Sen Aerts wat sleutelen aan zijn opstelling. Hij besloot Niek Wilborts een linie vooruit te schuiven naar de spitspositie en Toby Tan mocht op het middenveld plaatsnemen.

DHSC bleek al snel een goede behendige ploeg te hebben en al na 7 minuten spelen werd DHSC uit een hoekschop tot twee keer toe gevaarlijk. Aan de andere kwant was het Toby Tan die zelf een kans creëerde, maar hij leek er zelf van te schrikken en vergat de trekker over te halen.

Na 20 minuten spelen is het DHSC dat over de linker kant doorkomt en Jamil Kools moet een schot loslaten. In de rebound is het voor DHSC een koud kunstje om de 1-0 binnen te prikken.

Nog voor het halfuur is het Rémon Koenen die naar zijn hamstring grijpt en vervangen moet worden door Thomas de Man. Diezelfde De Man krijgt een paar minuten later een kansje op de gelijkmaker, maar zijn inzet gaat ruim over. Even later komt diezelfde De Man op over rechts en uit het niets weet hij de bal nog gevaarlijk voor te trekken, maar een DHSC verdediger weet de bal nog op te ruimen.

Vlak voor de rust wordt er door Vincent van Hoof een overtreding gemaakt (tevens goed voor geel), waarna de vrije trap gevaarlijk is, maar door Maarten Boddaert van de lijn wordt gehaald. Beide ploegen gaan met 1-0 rusten.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. DHSC blijft gevaarlijk met snelle en behendige aanvallers en Achilles Veen stelt hier weinig tegenover. In de 55e minuut leidt dit tot de 2-0 voor de thuisploeg uit een prachtig afstandsschot. Een paar minuten later is er voor de thuisploeg nog een 100% kans om de score verder uit te breiden, maar Achilles Veen ontsnapt.

Pas in de 73e minuut weet Achilles Veen uit het niets iets terug te doen. Kevin van Kempen komt in de ‘zestien’ aan de bal en legt de bal terug op de mee opgekomen Rico Geeroms. Geeroms werkt de bal netjes in de verre hoek en brengt toch de spanning terug in de wedstrijd.

Ook al heeft Achilles Veen qua spelbeeld nergens meer recht op, toch wordt DHSC nog wat zenuwachtig voor de eigen goal. Achilles Veen weet hier echter niet van te profiteren en DHSC wordt nog meermaals gevaarlijk uit de counter. In de 84e minuut leidt dit tot de tweede gele kaart voor Vincent van Hoof, die dus mag vertrekken.

Uiteindelijk lukt het Achilles Veen niet meer om echt gevaarlijk te worden en er wordt een terechte 2-1 nederlaag geleden tegen DHSC.

Jamil Kools, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Toby Tan (59’ Kevin van Kempen), Teun Sebregts, Theo Martens, Rémon Koenen (27’Thomas de Man), Niek Wilborts, Diego Meerveld (67’ Roel de Kruijk)

DUNO wist op het einde het tij te keren. Tegen SC Feyenoord werd lang tegen een achterstand aan gekeken, maar DUNO wist uiteindelijk de thuiswedstrijd toch met 3-2 te winnen en zo de koppositie te handhaven. DUNO wordt met een achterstand van 2 punten achtervolgd door Sportlust ’46 (3-1 winst thuis tegen Achilles ’29) en AZSV (1-2 winst uit bij Jodan Boys)
Overige uitslagen: Rijsoord – FC ’s-Gravenzande 0-0, Rijnvogels – Smitshoek 1-1, Capelle – Zwaluwen 2-0 en Spijkenisse – ARC 0-3

Zaterdag 12 oktober speelt Achilles Veen om 14:30 uur een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda.