Achilles Veen 1 scoort weer en bekert verder

Zaterdag 16 november stond voor Achilles Veen de eerste wedstrijd in de districtsbeker op het programma. Roda Boys/Bommelerwaard (dat al een poulefase had overleefd) was in Aalst de tegenstander. Na 368 doelpuntloze minuten wist Maarten Boddaert vlak voor rust eindelijk weer eens de ban te breken. Het resulteerde uiteindelijk in een vrij eenvoudige 3-1 overwinning op onze Gelderse overburen.

Gedurende de eerste helft leek het gebrek aan vertrouwen voor de goal van de tegenstander toch weer op te spelen. Voordat Maarten Boddaert de score had geopend waren er namelijk weer genoeg mogelijkheden om een grotere score neer te zetten. Er werd door de Aalsterse goalie knap gered op een kopbal van Maarten Boddaert en een mooie kopkans voor Thomas de Man ging net voorlangs. Ook kansen voor Teun Sebregts en Rémon Koenen vonden het net niet.

Tussen de Veense kansen door lukte het de thuisploeg toch ook nog om tot twee maal toe zeer gevaarlijk voor de goal van Jorn Wagener te komen. De eerste kans net voor het half uur raakte de paal, de lat en keeper Jorn Wagener, maar ging er niet in. In de 44e minuut was er ook nog een kans voor Roda Boys, maar deze werd van dichtbij hard over geschoten.

Op slag van rust kwam Achilles Veen dan toch op voorsprong. Via een Aalsters been lukte het Maarten Boddaert om een hoekschop binnen te koppen en met 0-1 te gaan rusten.

In de tweede helft een aandringend Achilles Veen en na een kwartier spelen kan de voorsprong verdubbeld worden. Vincent van Hoof komt op over links en geeft scherp voor. Niek Wilborts kop de voorzet tegen de lat en Teun Sebregts staat klaar om de rebound binnen te schieten.

Een paar minuten later is het alweer 0-3 als Diego Meerveld de voorzet van Rémon Koenen binnen kopt.

Het spel verslapt daarna wat en Roda Boys kan weer wat vaker de aanval zoeken. In de 75’ minuut resulteert dit in een strafschop voor de thuisploeg en een gele kaart voor Rico Geeroms. De strafschop wordt overigens netjes binnen geschoten. Daarna bloedt de wedstrijd een beetje dood en wordt er door de prima leidende scheidsrechter Boel zonder extra tijd bij te tellen afgefloten. Achilles Veen wint in Aalst met 3-1 en mag door naar de volgende ronde.

Jorn Wagener, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert (58’ Rico Geeroms), Vincent van Hoof, Teun Sebregts, Niek Wilborts (72’ Melle Mandemakers), Theo Martens, Thomas de Man, Rémon Koenen, Diego Meerveld (72’ Kevin van Kempen)