Achilles Veen 1: Off-day in Barendrecht

Zaterdag 14 april wachtte Achilles Veen een uitwedstrijd tegen Smitshoek in Barendrecht. Een bijzonder zwakke wedstrijd van Achilles Veen werd terecht met 3-1 verloren.

De Veense ziekenboek zat nog steeds behoorlijk vol met Bas van Loon, Ayden Kuipers, Joep van den Ouweland, Sezer Sulun en Niels Duister. Clemens Bastiaansen kwam tot de volgende opstelling: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Freek Langermans, Toby Tan, Theo Martens, Niek Wilborts, Brian Peters, Sen Aerts en Jorik Mijnhijmer.

Na het beginsignaal van scheidsrechter Fikkert hadden de bezoekers nog maar twee keer met de ogen geknipperd of er stond al 2-0 in het voordeel van de gastheren op het scorebord. Achilles leek niet wakker te zijn en gaf de 1-0 werkelijk weg na twee minuten. Drie minuten later stond de Veense defensie weer toe te kijken toen en stond het al 2-0.

Achilles Veen kon hier bijzonder weinig tegenover zetten. Toby Tan probeerde het een keer van afstand en Sem van der Pijl kopte een voorzet van Sen Aerts voorlangs, maar het was Smitshoek dat met veel druk vooruit bleef voetballen en het Achilles Veen voortduren lastig  kon maken. Achilles Veen kwam hierdoor totaal niet aan voetballen toe. In de 35e minuut leidde dit zelfs tot de 3-0 van Smitshoek, maar de score had op dat moment al groter uit kunnen vallen na de nodige gemiste kansen van de thuisploeg, waar ook een aantal goede reddingen van Jamil Kools te noteren waren.

In de 40e minuut wordt er echter in de Smitshoekse verdediging onnodig een bal richting de eigen keeper gekopt. Deze was veel te acht en Sen Aerts was doorgebroken. Smitshoek verdediger Rutger vd Kleij trok echter aan de noodrem en legde Sen Aerts neer. Het gevolg was een rode kaart en uiteraard een vrije trap voor Achilles Veen. De vrije trap werd onberispelijk binnen geschoten door Jorik Mijnhijmer. Vlak voor rust dus toch nog enigszins aansluiting met de 3-1 en wellicht kan er dan in de tweede helft tegen een tegenstander met een man minder nog wat gebeuren.

Smitshoek had aan het begin van de tweede helft uiteraard een vervangende verdediger ingebracht en begon aan de tweede helft met 1 spits. Tegenhouden was het devies. Erg moeilijk werd het de gastheren overigens niet gemaakt. Achilles Veen had veel balbezit, maar het lukte maar amper om kansen te creëren.

Kees Schellekens werd nog gebracht voor Brian Peters en Flavio Andjole kwam ook nog in het veld voor Sem van der Pijl, maar ook met de wissels in het veld lukte het Achilles Veen niet om gevaarlijk te worden tegen 10 tegenstanders. Het was zelfs Smitshoek dat de beste kansen nog kreeg bij een aantal uitbraken. Jamil Kools voorkwam hierbij steeds een grotere Veense achterstand.

Toen scheidsrechter Fikkert voor het einde van de wedstrijd floot was iedereen het er over eens dat de overwinning van Smitshoek zeer verdiend was.

Volgende week

Zaterdag 21 april mag Achilles Veen 1 proberen de rug te rechten in een thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklasseerde Nootdorp.

De concurrentie

Koploper Noordwijk lijkt wat last te hebben van zenuwen richting het kampioenschap. Zaterdag werd voor de tweede achtereenvolgende keer puntenverlies geleden. Nu werd er thuis verloren van FC ’s Gravenzande dat goed op dreef is in de derde periode: 15 uit 5! SteDoCo deed goede zaken en won thuis met 3-1 van directe concurrent Ter Leede. Nummer 4 HSV Hoek moest het met 1 puntje doen. Uit tegen Rijsoord kwamen de Zeeuwen niet verder dan 2-2.

Overige uitslagen: FC Rijnvogels – Argon 1-1, Nootdorp – Jodan Boys 1-0, Zwaluwen – AVV Swift 7-2, AFC – RVVH 1-1.