VR 1 kan niet doordrukken tegen Ophemert

We hebben er door de kou bijna een maand op moeten wachten, maar dan mochten we toch eindelijk de wei weer in. Nummer 4 Ophemert was de tegenstander. De uitwedstrijd werd goed begonnen met een 0-2 voorsprong. Helaas werd dat niet doorgezet en stond er na 90 minuten een 7-3 stand op het scorebord.

De startende 11 werden als volgt geposteerd: Carola op doel, Raïsa linksback, centraal Ingrid en Nena en rechtsback Romy. Het middenveld werd gevormd door links Mirte H, verdedigend Emmie, aanvallend Linde en rechts Tabitha. Voorin begonnen Mirte vR en Shanna. Charlotte begon op de bank en Nicole zou later aansluiten.

We hebben ooit 0-2 voorgestaan dus er moest iets te halen vallen. Daarvoor moet de bal echter wel voorin komen en juist dat gebeurde de eerste helft maar zelden. Het was Ophemert die de klok sloeg en aanval na aanval produceerde. Jammer genoeg voor Ophemert had Achilles een muur gemetseld waar ze in China en Berlijn jaloers op zouden zijn. Met kunst en vliegwerk en een klein vleugje geluk was daar elke keer net op tijd wel iemand die een voetje tegen de bal kreeg, waardoor de bal naast het doel belande. Ook alle 15 corners van Ophemert in de eerste helft leverde voor hen geen doelpunt op.

In de rust werd duidelijk waarom Achilles niet tot kansen kwam. De trainers gebruikte te moeilijke termen in de coaching. Van de zijkant naar binnen snijden en sneller antacipa, antipicer, nee wacht, anticiteren. Namen noemen is niet nodig, want iedereen binnen het team weet wel over wie het gaat. Vele daarbuiten zouden ook wel een weloverwogen gok kunnen doen. Dus een korte bijles Nederlands verder, waren we klaar voor de tweede helft.

Het middenveld werd niet meer overgeslagen en begon te combineren, wat resulteerde in een aantal kleine kansjes. Echter is het eerste noemenswaardige een klein haarscheurtje in de muur. De bal werd voorgegeven en Ingrid dacht “ik moet hem raken” en dat deed ze ook. Ook over dit voorval hoeven we niet verder uit te weiden dan dat het de 0-1 was.

Bij de 0-2 dacht iedereen aan buitenspel totdat er een andere speelster van Ophemert die niet buitenspel stond achter de bal aan begon te hollen. Verbouwereerd stond de Veense defensie een paar seconden aan de grond genageld. Toen er toch gereageerd werd stond de speelster al oog in oog met Carola en die werd kansloos gelaten.

Achilles begon hierna aan te zetten en nam het initiatief in de wedstrijd over. De kansen die werden gecreëerd werden steeds iets groter. Totdat een lange bal van achteruit Shanna bereikte, die omspeelde haar tegenstander, haalde de achterlijn en zette strak voor. Daar kwam Tabitha het penaltygebied instormen en die werkte feilloos af. 1-2

Achilles probeerde daarna door te drukken, maar steeds was de laatste pass net niet zuiver genoeg. Ook het weinige trainen van de laatste weken hakte erin en het risico dat genomen werd, strafte Ophemert 5 minuten voor tijd genadeloos af door de 1-3 binnen te schieten.

Weer een verliespartij maar lang niet zo kansloos als de eerste wedstrijd, tegenstanders worden verrast door de grote stappen die Achilles Veen Vr1 neemt in het vrouwenvoetbal. Alleen zijn complimenten geen punten waard en die zijn toch nodig om te eindigen waar Achilles wilt eindigen.