Achilles Veen begint aan derde periode met 3 punten

Achilles Veen 1 is met een zwaar bevochten, maar wel terechte 1-0 thuisoverwinning op FC Rijnvogels begonnen aan de derde periode.

In de uitwedstrijd in Katwijk had Achilles Veen weinig moeite met deze tegenstander. Het werd daar 0-3 voor Achilles Veen. In de thuiswedstrijd zou het niet zo gemakkelijk gaan.

De volgende 11 spelers stonden voor Achilles Veen aan de aftrap: Jamil Kools, Sem van der Pijl, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Freek Langermans, Joep van den Ouweland, Ayden Kuipers, Toby Tan, Theo Martens, Brian Peters en Sen Aerts.

Als snel na de aftrap waren de bedoelingen van beide partijen duidelijk. Achilles Veen speelde met druk naar voren en wilde graag het initiatief in de wedstrijd hebben. Rijnvogels leunde achterover, wellicht door het aanvalsspel van Achilles Veen.

Al na 4 minuten was er een eerste schietpoging van Ayden Kuipers. De Katwijkse keeper kon hierop vrij makkelijk ingrijpen. Niet lang daarna een gevaarlijke uitbraak van Rijnvogels waarop Sem van der Pijl nog net op tijd kan ingrijpen zonder dat het echt gevaarlijk wordt voor het doel van Kools.

Na een klein kwartier is het weer Sen Aerts die diep gestuurd wordt waarop de goalie van Rijnvogels weer knap kan redden. Na ruim een kwartier spelen probeert Joep van den Ouweland een keer van afstand te schieten. Zijn schot lijkt via een Katwijks been over de achterlijn te gaan, maar de scheidsrechter besluit anders en geeft een achterbal.

Aan de andere kant lukt het Rijnvogels niet echt om gevaarlijk te worden en als ze er al een keer uit komen staat Jamil Kools zijn mannetje en plukt iedere voorzet uit de lucht.

Na 22 minuten weet Sen Aerts een matige corner bijna tot doelpunt te promoveren. De hoekschop leek veel te laag ingeschoten, maar Sen Aerts kwam in de bal en kreeg hem op een of andere manier nog richting korte hoek op doel gekopt. De keeper van de gasten kon maar net redding brengen.

Dan na 32 minuten spelen wordt het veldoverwicht van Achilles Veen eindelijk omgezet in een terechte voorsprong. Na een mooie aanval over meerdere schijven komt de bal bij Toby Tan die op zijn beurt Brian Peters aanspeelt in het strafschopgebied. Hij speelt nog een tegenstander uit en schiet knap binnen in de korte hoek nadat hij de keeper op het verkeerde been zette.

Zo staat het dus na ruim een half uur spelen 1-0, en in de fase die volgt krijgt Achilles Veen nog voldoende kansen om de voorsprong verder uit te breiden. Na 40 minuten spelen lijkt dit ook te gebeuren, ware het niet dat Ayden Kuipers de bal met zijn hand het doel in werkte. De scheidsrechter bestrafte dit overigens met een gele kaart.

Vlak voor rust ontstaat er nog even een hachelijke situatie in het Veense strafschopgebied, maar de bal wordt uiteindelijk toch weg gewerkt en het gevaar is geweken waardoor met 1-0 de rust wordt bereikt.

Na de thee komt Rijnvogels duidelijk met andere intenties het veld op en probeert meteen het initiatief te nemen. De eerste doelpoging is dan ook voor de gasten, maar deze belandt over het vangnet op het dorpshuis. Snel daarna probeert aan de andere kant Sen Aerts een keer op doel te schieten van net buiten het strafschopgebied. De keeper laat hem door zijn vingers glippen, maar gelukkig voor hem gaat de bal net over.

Na 54 minuten spelen is Clemens Bastiaansen waarschijnlijk bang dat Ayden Kuipers vandaag ook nog zijn 2e gele kaart gaat incasseren en haalt hem eraf. Zijn vervangen is Niek Wilborts. Rijnvogels neemt steeds meer het initiatief in de tweede helft, maar krijgt het nog niet echt voor elkaar om grote kansen te creëren. Na 69 minuten spelen probeert een Katwijker een hoekschop het Veense doel in te koppen. Zijn poging belandt echter bovenop de deklat.

Na 70 minuten spelen lijkt Maarten Boddaert geblesseerd het veld te verlaten waardoor Theo Martens achterin maar weer de honneurs moest waarnemen. De vervanger in het veld van Boddaert was Jorik Mijnhijmer.

Vervolgens krijgt de Katwijkse nummer 8 binnen 9 minuten twee gele kaarten waarop Rijnvogels dus met 10 man de wedstrijd tot een goed einde moet brengen. In de 84e minuut staan er na een voorzet twee aanvallers van Rijnvogels vrij bij de tweede paal. Gelukkig voor Achilles doen zij niets met de voorzet die toch op maat leek te zijn. In de 88e minuut alweer een grote kans voor Rijnvogels. Vanaf een met of 8 kan er op het Veense doel geschoten worden, echter ook nu weer kan Jamil Kools katachtig redden en heeft de bal zelfs klemvast.

Vlak voor tijd mag Rijnvogels het nog met een vrije trap proberen, echter ook deze poging wordt gepakt door Kools, die vandaag niet te passeren was. Eindstand 1-0!

In de top vijf van de Hoofdklasse A was maar 1 ploeg die geen 3 punten kon bijschrijven. Ter Leede verloor echter wel uit bij koploper Noordwijk met 2-0. Natuurlijk niets om je voor te schamen, maar het kampioenschap lijkt hiermee wel beslist, ondanks dat er nog 9 wedstrijden gespeeld moeten worden. Noordwijk heeft namelijk al een voorsprong van 9 punten op nummer 2 Ter Leede.

HSV Hoek gaat op doelsaldo aan de leiding in de derde periode. Het won thuis namelijk met 5-1 van hekkensluiter Argon. Voor Argon lijkt het toch wel definitief een lastig verhaal te worden om te gaan handhaven. De achterstand op nummer 15 RVVH bedraagt inmiddels al 8 punten. RVVH kon namelijk weer een puntje bijsprokkelen na een 1-1 op bezoek bij Zwaluwen.

Overige uitslagen: Jodan Boys – Smitshoek 2-2, ’s-Gravenzande – AFC 3-2, Rijsoord – SteDoCo 0-1, AVV Swift – Nootdorp 2-0.

Zaterdag 17 maart mag Achilles Veen op bezoek bij het RVVH van Giovanni Franken. Na de zomerstop is deze oefenmeester in Veense dienst, maar voordat het zover is zal hij er eerst alles aan gaan doen om ‘zijn’ RVVH in de hoofdklasse te houden. De manschappen van Clemens Bastiaansen zijn dus gewaarschuwd. Er wordt in Ridderkerk om 14:30 uur afgetrapt.