Achilles Veen en SteDoCo delen de punten

Zaterdag 17 februari stond de streekderby tussen Achilles Veen en SteDoCo op het programma. Na een goed bezochte toch wel wat saaie wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

Achilles Veen begon aan de wedstrijd in de volgende opstelling. Jamil Kools, Maarten Boddaert, Bas van Loon, Thijs van den Berg, Freek Langermans, Joep van den Ouweland, Ayden Kuipers, Theo Martens, Toby Tan, Brian Peters en Sen Aerts.

Na het eerste fluitsignaal schoot Achilles Veen uit de startblokken. Er werd meteen veel druk naar voren gezet en SteDoCo kwam daar niet echt onderuit gevoetbald. Al in de tweede minuut probeerde een SteDoCo verdediger de bal op te ruimen uit het eigen strafschopgebied, ware het niet dat Brian Peters net eerder bij de bal was waarop hij door de verbouwereerde verdediger naar de grond werd gewerkt. De scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen en topscorer Sen Aerts mocht aanleggen voor de strafschop. Hij schoot beheerst de 1-0 binnen waardoor de vroege voorsprong voor Achilles Veen een feit was.

Al heel snel daarna viel Bas van Loon geblesseerd uit en wordt vervangen door Sem van der Pijl. Later wordt duidelijk dat we dit gerust een persoonlijk drama mogen noemen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Bas wederom een zware knieblessure opgelopen. Vanaf deze plaats willen we Bas dan ook veel sterkte toewensen!

Uiteraard gaat daarna de wedstrijd wel weer verder. Het duel komt wat meer in evenwicht en zo af en toe creëert 1 van de ploegen een kansje. Zo kopt Sem van der Pijl een keer op doel uit een corner en probeert SteDoCo het een keer van afstand. Beide keren geen doelpunt tot gevolg.

Maar na 17 minuten spelen komt SteDoCo er echt gevaarlijk door en komt 1 op 1 voor Kools die echter goed zijn doel kleiner maakt en weer redding kan brengen. In de 26e minuut wordt de mooiste aanval van de dag helaas niet beloond met de 2-0 voor Achilles Veen. Een prachtige aanval over meerdere schijven belandt uiteindelijk in het strafschopgebied bij Sen Aerts voor zijn voeten. Deze schiet zeer beheerst binnen, maar wordt helaas teruggefloten wegens buitenspel.

In de 29e minuut lukt het SteDoCo om langszij te komen. Een vrije trap van Van Dam wordt door Pollemans onberispelijk tegendraads in de hoek geschoten waarmee de stand op 1-1 komt. Vlak voor rust lukt het Achilles Veen weer om gevaarlijk te worden. Brian Peters, die overigens voortduren voor het Veense gevaar zorgde vandaag, brak door en werd neergelegd. De scheidsrechter besluit een gele kaart te geven, maar slingert wegens commentaar ook Ayden Kuipers op de bon. Dit komt hem later in de wedstrijd nog duur te staan. De rust wordt dus bereikt met 1-1 op het scorebord.

Ook na de rust wil de wedstrijd nog niet echt ontbranden. Thijs van den Berg krijgt een gele kaart voor een overtreding op het middenveld en na 54 minuten wordt een grote kans door Joep van den Ouweland te slap ingeschoten waardoor de keeper kan redden.

In de 71e minuut maakt Ayden Kuipers een stevige overtreding op het middenveld. De scheidsrechter kan niets anders dan hem zijn tweede gele kaart voorhouden. Kuipers mag dus vertrekken en Achilles Veen mag met 10 man gaan proberen om de punten in Veen te houden. Gek genoeg wordt vanaf dat moment Achilles Veen de gevaarlijkste ploeg. Brian Peters is werkelijk een luis in de pels van de SteDoCo verdediging en loopt er regelmatig doorheen, maar ook SteDoCo lukt het in de slotfase nog een paar keer om echt gevaarlijk te worden. Ook Niek Wilborts en Kees Schellekens mogen in de slotfase nog invallen voor Toby Tan en Sen Aerts. Kees Schellekens krijgt vlak voor tijd nog een gele kaart omdat hij de bal weg schoot na een overtreding, maar in de stand verandert niets meer.

De 1-1 blijft terecht op het scorebord staan en hier hebben beide ploegen eigenlijk niets aan. Ondanks de puntendeling kon na afloop in de kantine toch het feestgedruis losbarsten. Het derde elftal had een apres ski party georganiseerd en dit was tot in de puntjes geregeld! Complimenten voor de goede organisatie aan het derde elftal en de activiteitencommissie!

De concurrentie van beide ploegen heeft ultiem geprofiteerd van de puntendeling in Veen. Noordwijk heeft verder uit kunnen lopen door zelf met 4-1 van Rijnvogels te winnen. Zij bewijzen hiermee concurrent Ter Leede een dienst in de strijd om de tweede periode. Ter Leede wist zelf namelijk ook zijn wedstrijd te winnen. In en tegen ’s-Gravenzande werd het afgetekend 0-4. Ook HSV Hoek kon profiteren me een 2-0 thuisoverwinning tegen Jodan Boys en is nu Achilles Veen gepasseerd op de ranglijst.
Overige uitslagen Hoofdklasse A: Swift – Argon 2-1, Rijsoord – RVVH 1-0, Zwaluwen – Smitshoek 1-0 en Nootdorp – AFC 1-3.

Op zaterdag 24 februari mag Achilles Veen proberen weer een keer drie punten te pakken tegen Argon. De wedstrijd in Mijdrecht begint om 14:30 uur.