Achilles Veen verliest in Rotterdam van SC Feyenoord

Zaterdag 23 november mocht Achilles Veen 1 op bezoek bij SC Feyenoord op het prachtige nieuwe sportpark Varkenoord. Achilles Veen kwam op voorsprong, maar in de tweede helft wist de thuisploeg het om te draaien en met 2-1 de punten in Rotterdam te houden.

John Karelse had noodgedwongen weer wat wijzigingen in de opstelling moeten doorvoeren. Maarten Boddaert raakte vorige week tegen Roda Boys geblesseerd en moest vanaf de zijkant toekijken. Vincent van Hoof nam plaats in het centrum en Berry Sonnenschein mocht weer vertrouwd als linksback fungeren.

De wedstrijd ging wat afwachtend van start en de eerste kans was voor de gastheren na ruim 10 minuten spelen. Jorn Wagener kwam echter goed zijn doel uit en wist een snelle tegengoal te voorkomen.

Na een kwartier spelen was er de eerste kans voor Achilles. Rémon Koenen schoot op aangeven van Thomas de Man tegen buitenkant van de paal. Net voor het half uur weer een kans voor Koenen, die oog in oog de pass van Thomas de Man helaas niet goed onder controle krijgt. Even daarna een gevaarlijke vrije trap van Feyenoord die door Jorn Wagener knap uit de kruising getikt wordt.

Na 32 minuten spelen is het wel Achilles Veen dat op voorsprong komt. Berry Sonnenschein dribbelt met bal de ‘zestien’ in en wordt wat onhandig van achteren neergehaald. Scheidsrechter Elissen wijst resoluut naar de stip en Rémon Koenen brengt zijn ploeg beheerst op een 1-0 voorsprong.

Het enige wapenfeit dat voor de rust nog volgt is een schot van Thomas de Man uit een hoekschop dat via een Feyenoordbeen voorlangs hobbelt.

In de tweede helft is het eerst Achilles Veen dat gevaarlijk wordt. Een feyenoord-verdediger prikt bijna een scherpe voorzet van Thomas de Man in zijn eigen doel, maar de bal gaat net naast. Even later na de hoekschop die volgde is het Teun Sebregts die van buiten de ‘zestien’ hard uithaalt, maar hij ziet zijn schot helaas tegen de onderkant van de lat komen. Diego Meerveld had in de rebound nog een goede kans om de bal binnen te koppen, maar zijn inzet wordt klem gepakt door de Rotterdamse keeper.

Na ruim een uur spelen wordt ook Feyenoord weer gevaarlijk, maar een beste kans wordt naast gemikt. Vlak daarna zijn er weer twee kansen voor Achilles Veen die niet aan Thomas de Man en Diego Meerveld besteed zijn.

In de 69e minuut dribbelt een Feyenoord-aanvaller het Veense strafschopgebied in, maar zo ongeveer aan de achterlijn komt Vincent van Hoof heel onbesuisd in om zijn tegenstander aan de kant te zetten. Scheidsrechter Elissen wijst terecht weer naar dezelfde stip en houdt Van Hoof de gele kaart voor. Ook de Feyenoord-penalty wordt beheerst benut en het staat na 70 minuten spelen weer gelijk: 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd gaan beide ploegen op zoek naar de winnende treffer, maar de eerste kansen zijn voor de thuisploeg. Eerst weet Jorn Wagener nog te redden, maar in de 84e minuut laat hij een hard schot los en de rebound is voor de Rotterdammers een koud kunstje: 2-1.

Karelse besluit aanvallend te wisselen en brengt Kevin van Kempen in voor Rico Geeroms. Van Kempen wordt in de 87e minuut bediend met een hoekschop die hij vrij kon inkoppen, maar zijn inzet gaat helaas rakelings naast.

Achilles Veen verliest in de competitie voor de derde keer op rij met 1 doelpunt verschil, waar er opnieuw meer in had gezeten wanneer er wat beter met de kansen zou worden omgegaan. De groen-witten zakken naar de onderkant van de middenmoot en komen op de elfde plaats terecht.

De concurrentie
Ook in de bovenste regionen worden nu veel punten verspeeld. Koploper AZSV verliest thuis van Capelle met 1-2. Nummer 2 DHSC wist niet te profiteren (1-0 bij Jodan Boys) en Sportlust ’46 sluit aan door met 4-1 van Smitshoek te winnen.
Overige uitslagen: DUNO D – Rijnvogels 1-3, Rijsoord – ARC 2-4, Zwaluwen – Achilles ’29 5-3, FC ’s-Gravenzande – Spijkenisse 1-1

Volgende week
Zaterdag 30 november staat er voor Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Zwaluwen Vlaardingen komt dan op bezoek. De wedstrijd begint om 14:30 uur.