Zes punten in het paasweekend voor Achilles Veen 1

Teamfoto zonder tekst

Afgelopen zaterdag speelde Achilles Veen 1 de moeilijke uitwedstrijd bij koploper Capelle. Uw verslaggever moest daar helaas verstek laten gaan, maar werd op de hoogte gehouden door de plaatsvervangende reporter Martin van T. Vlak voor de rust kwam Achilles Veen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Thomas Schilders. De tweede helft leverde kansen op over en weer en het was genieten voor de toeschouwers. Het lukte Achilles Veen wel om de 3 punten veilig te stellen en zo de tweede wedstrijd om de derde periode winnend af te sluiten.

Meteen na de knappe overwinning bij de koploper stond op Paasmaandag weer de thuiswedstrijd tegen het tegen degradatie knokkende DHSC op het programma. Achilles Veen wist de Utrechters vrij overtuigend op een 3-0 nederlaag te trakteren.

De eerste mogelijkheden van de wedstrijd zijn dan ook voor Achilles. Teun Sebregts kreeg in de tweede minuut al de eerste kans en 10 minuten later was Thomas de Man de keeper al gepasseerd, maar werd zijn inzet nog door een verdediger van de lijn gehaald. Nog een paar minuten later probeerde Jay-Jay Meierdres een voorzet ineens uit de lucht op de pantoffel te nemen, maar ook dat schot werd geblokt.

Op een kwart van de wedstrijd is DHSC voor het eerst gevaarlijk. Thijs van den Berg voorkomt echter een tegentreffer door zich voortreffelijk voor het schot te gooien. Na ruim een half uur spelen is DHSC nog een keer gevaarlijk, maar ook dat gevaar wordt gekeerd.

In de 43e minuut is het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Na een keurig uitgespeelde aanval is het Sen Aerts die de voorzet van Zain Moghal af kan werken. Meteen daarna nog een kans voor DHSC, maar Jordy Zielschot zorgt ervoor dat de ruststand 1-0 is.

De tweede helft is al ruim een kwartier aan de gang als de eerste kans wordt genoteerd. Die eerste kans overigens ook meteen raak. Het is opnieuw Sen Aerts die af kan werken. Hij kopt de voorzet van Daan Wensink binnen en brengt zijn ploeg op 2-0.

In de 75e minuut is er weer een kans voor Achilles Veen. De ingevallen Ousmane Traore ziet zijn schot op de lat belanden, maar in de 81e minuut is het toch raak voor de invaller. Hij krijgt de bal van Vincent van Hoof op een presenteerblaadje en kan eenvoudig afronden voor de 3-0. Even daarna schiet Traore van afstand nog bijna de 4-0 binnen, maar zijn inzet raakt de lat.

Zonder verder nog in de problemen te komen haalt Achilles Veen de eindstreep met een 3-0 overwinning op DHSC. Een belangrijke overwinning met het oog op de derde periode die nu 3 wedstrijden aan de gang is. Achilles Veen staat op 6 punten, evenals SC Feyenoord, ARC en Spijkenisse. Zwaluwen staat op 7 punten en Rijnvogels heeft de volle buit gehaald met 9 punten. In de totale stand klom Achilles Veen naar de zesde plaats. Nummer 5 Zwaluwen heeft 1 punt meer en nummer 4 SC Feyenoord heeft 4 punten meer verzameld.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (46’ Daan Wensink), Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Nikki Baggerman, Teun Sebregts (46’ Niek Wilborts), Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres (66’ Ousmane Traore), Sen Aerts (66’ Thomas Schilders), Thomas de Man (72’ Rico Geeroms)

Uitslagen zaterdag 16-04-2022:
Scherpenzeel – DHSC 0-1, Spijkenisse – Zwaluwen 0-1, sv Poortugaal – SC Feyenoord 0-1, Achilles ’29 – Jodan Boys 1-1, ARC – DUNO 4-2, Rijsoord – Smitshoek 1-3 en Rijnvogels – FC ’s-Gravenzande 2-1.
Uitslagen tweede paasdag
Zwaluwen – Achilles ’29 2-2, Smitshoek – Spijkenisse 0-1, Capelle – Rijsoord 1-1, FC ’s-Gravenzande – Scherpenzeel 2-0, Rijnvogels – sv Poortugaal 5-3, SC Feyenoord – ARC 3-1 en DUNO – Jodan Boys 3-1.

Zaterdag 23 april wacht Achilles Veen weer een uitwedstrijd. De reis gaat naar Gouda waar om 14:30 uur een treffen wacht met Jodan Boys.