WNC kegelt Achilles Veen uit de beker

Een van de belangrijkste doelstellingen van dit seizoen was ver komen in de districtsbeker om daarmee plaatsing af te dwingen voor de KNVB-beker van volgend seizoen. Gisteren (23-01-2018) gooide WNC hardhandig roet in het eten.

Achilles Veen mocht in een thuiswedstrijd aantreden tegen eersteklasser WNC uit Waardenburg. Er werd aan de wedstrijd begonnen in de volgende opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Bas van Loon, Maarten Boddaert, Sem van der Pijl, Joep van den Ouweland, Toby Tan, Theo Martens, Ayden Kuipers, Sen Aerts en Brian Peters.

Achilles Veen begon voortvarend aan de wedstrijd. Er werd met regelmaat goed door het hechte collectief van WNC heen gecombineerd en dit resulteerde al in de 6e minuut in de 1-0 voorsprong. Het was Ayden Kuipers die met een bekeken steekbal de diepgaande Brian Peters alleen voor de keeper zette. Peters omspeelde eenvoudig de keeper en kon de 1-0 binnen schieten.

Het wedstrijdbeeld veranderde hierna niets. Behalve dan dat het Achilles Veen niet meer lukte om te scoren en zo de voorsprong dus uit te breiden. Ruim een half uur lang hadden de gasten helemaal niets te vertellen, totdat er in de 38e minuut door WNC aangelegd mocht worden voor een vrije trap. De vrije trap, die werd genomen door Senaid Jukic, werd door alles en iedereen gemist en viel zomaar binnen in de verre hoek. Dat bracht de stand op 1-1.

Die gelijkmaker was het moment van de wedstrijd, aangezien sinds dat doelpunt het spelbeeld compleet omdraaide. Achilles Veen kwam er niet meer uit en in de tweede helft lukte het WNC zelfs om op voorsprong te komen. De uitblinkende Waardenburgse aanvoerder Vincent Verheul kon meteen na rust de 1-2 maken na een mooie snelle aanval. Ook daarna bleef WNC veel druk uitoefenen en lukte het Achilles Veen niet meer om tot voetballen te komen. Dit resulteerde in de 85e minuut zelfs nog tot de 1-3 door Willem-Paul van der Heijden. Dit was tevens de eindstand.

Achilles Veen ligt dus uit de beker en mag aanstaande zaterdag de rug weer rechten voor een thuiswedstrijd tegen Jodan Boys uit Gouda. Aanvang 14:30 uur.