VR1 wint stroeve seizoensopener van Wilhelmina’26!

Ook dit jaar begint het seizoen voor Achilles VR1 met een aantal bekerwedstrijden. De bekerpoule bestaat uit SV Capelle, Wilhelmina’26 en ons aller Achilles Veen. Aangezien zij beide uitkomen in de 5de klasse hebben we een hele goede kans om een ronde verder te komen.

Op de, waarschijnlijk, laatste tropische dag van dit jaar kwam Wilhelmina’26 op bezoek. Hoewel menig mens met deze temperaturen liever op het strand ligt, waren we met maarliefst 15 speelsters deze middag.

De opstelling was: Mirte vR op gool met in de verdediging Mandy, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld Mirte H, Linde, Tabitha en Charlotte en voorin Sanne en Shanna. De bank bestond uit Emmie, Esmee, Nicole en Raïsa.

De eerste 25min van Veense zijde is samen te vatten als ‘een rommeltje’. De organisatie en de rust aan de bal waren ver te zoeken. Hierdoor kon Wilhelmina gevaarlijk worden en een voorzet produceren. Onze gelegenheidskeepster, met gloednieuwe nagels, ving de bal (heel even) en toch plofte de bal in het netje, miraculeus. 0-1

Tijdens de drinkpauze was er tijd om de boel weer op de rails te krijgen en met de info ‘knijpen, maar niet te veel’ gingen we terug het veld in.

Niet lang daarna werd orde op zaken gesteld door Achilles. Een vrije trap van Nena verdween in de kruising en een inschattingsfoutje van de keepster werd afgestraft door Shanna. 2-1!

De 3de goal was er dan uiteindelijk 1 uit het boekje. Linde stuurde Mirte H de hoek in, die haalde het achterlijntje en trok de bal terug op Shanna, die vogelvrij de 3-1 kon binnenschieten.

Na de rust werden er nog wel wat kansen gecreëerd, maar soms door wat pech en soms door gewoon bijzonder slecht afronden werd er nog maar 2 keer gescoord. Beide keren kwam de assist van Shanna en de goal van onze ‘spits in opleiding’ Nigoal van Bergeijk.

Tussendoor wist Wilhelmina ook nog een keer uit te breken, waardoor de eindstand 5-2 werd.

Houdoe!