Voorbeschouwing Smitshoek – Achilles Veen

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 19 november speelt Achilles Veen in de tweede speelronde van de tweede periode een uitwedstrijd tegen Smitshoek in Barendrecht. Beide ploegen kwamen elkaar in de afgelopen jaren veelvuldig tegen. In de afgelopen 15 ontmoetingen kwam Achilles Veen vijf maal tot een driepunter. Dit lukte Smitshoek zes maal. De laatste ontmoeting dateert van 2 april dit jaar. Het werd toen in Barendrecht 1-3 voor Achilles Veen. De groen-witten zaten toen in een heel sterke fase en wonnen zes wedstrijden op rij.

Afgelopen zaterdag tankte Achilles Veen eindelijk ook weer wat vertrouwen door, onder leiding van uitblinkers Daan Wensink, Jens Verschuren en Melle Mandemakers, thuis verdiend met 2-1 te winnen van Spijkenisse. Zo werd er een beetje afstand genomen van de gevarenzone. Ook afgelopen dinsdag werd er aan het vertrouwen gewerkt toen Achilles Veen 1 in een oefenwedstrijd met 3-1 won van derde divisionist OSS ’20. Rico Geeroms was verantwoordelijk voor alle Veense doelpunten. Een nieuwe driepunter zou natuurlijk zeer welkom zijn om nog wat meer afstand te kunnen nemen en wellicht een beetje naar boven te kunnen kijken. Dat zal echter geen makkie worden. Smitshoek staat op een verdienstelijke derde plaats met een achterstand van 4 punten op koploper Kloetinge. Afgelopen zaterdag wonnen de Barendrechters afgetekend met 0-3 op bezoek bij Jodan Boys.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag al om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gerbert Stegeman. Hij wordt daarbij geassisteerd door Nikita Beloglazovs en Ryan Schiffel.

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993 BZ  BARENDRECHT