Voorbeschouwing Smitshoek – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 2 april wacht Achilles Veen de reis naar Sportpark Smitshoek in Barendrecht. VV Smitshoek zal daar de ‘groen-witten’ opwachten voor de twintigste speelronde van de Hoofdklasse A. Ook meteen de laatste wedstrijd van de tweede periode, die waarschijnlijk ten prooi gaat vallen aan ARC.

Achilles Veen maakt een prachtige reeks door op dit moment met vijf overwinningen op rij, maar kwam iets te laat op gang om voor de tweede periode in aanmerking te komen. ARC heeft 4 punten meer dan Achilles Veen en alleen FC ’s-Gravenzande kan nog op evenveel punten komen als ARC, maar heeft een veel slechter doelsaldo.

Smitshoek haalde in de tweede periode tot op heden exact evenveel punten als Achilles Veen, maar het doelsaldo is een stuk minder. Achilles staat op plus 9 en Smitshoek op plus 1. In de gehele stand bivakkeren de Barendrechters op de vierde plaats met een zestal punten meer dan Achilles. Ze zullen dus een geduchte tegenstander zijn en in het verleden zijn ze dat ook vaak gebleken. Van de 14 onderlinge ontmoetingen wist Smitshoek er 6 te winnen en Achilles Veen 4. De laatste ontmoeting dateert van 28 augustus op de Hanen Weide. Smitshoek won toen met 2-1.

Achilles Veen zit in een flow en boekte afgelopen zaterdag een verdiende 2-0 overwinning op nummer 3 Rijnvogels. De vijfde overwinning op rij alweer. Smitshoek slaagde er niet in om op bezoek bij DUNO een resultaat te halen en verloor met 1-0. Een week eerder werd thuis ook verloren. Maar liefst met 4-0 van Zwaluwen. De laatste overwinning voor de Barendrechters dateert alweer van 26 februari toen er thuis met 3-1 werd gewonnen van Achilles ’29. Smitshoek zal er dus op gebrand zijn de zegereeks van Achilles Veen te stoppen aanstaande zaterdag!

De wedstrijd begint op Sportpark Smitshoek om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maurick van Dijk. Hij wordt daarbij geassisteerd door Alperen Yilmaz en Maik Schrama.

Sportpark Smitshoek
Smitshoekse Baan 25
2993 BZ BARENDRECHT