Voorbeschouwing SC Kruisland – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Nadat afgelopen zaterdag voor Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen sv Venray niet doorging vanwege trieste omstandigheden binnen sv Venray, staat er voor aanstaande zaterdag in de achtste speelronde van de Vierde Divisie C weer een uitwedstrijd op het programma. De reis gaat naar SC Kruisland. SC Kruisland bevindt zich in het gelijknamige Kruisland. Een dorpje in de gemeente Steenbergen dat qua inwoneraantal vergelijkbaar is met Veen.

SC Kruisland is aan een opmars bezig in het amateurvoetbal. In 2022 promoveerden de “oranje-zwarten” via de nacompetitie naar de eerste klasse en in deze klasse werd afgelopen seizoen het kampioenschap behaalt. Dit betekende dus meteen promotie naar de Vierde Divisie. Een knappe prestatie voor een club die in het verleden vooral actief was in de vierde klasse of zelfs lager.

In de Vierde Divisie hebben de West-Brabanders het tot nu toe lastiger. Er werden in 7 wedstrijden 5 punten vergaard en daarmee staat Kruisland op een veertiende plaats. Afgelopen zondag werd het op bezoek bij Unitas ’30 5-1 voor de thuisploeg. De enige overwinning werd behaald in de uitwedstrijd tegen Nuenen. Daar werd het 1-2.

De laatste competitiewedstrijd die Achilles Veen speelde was op zaterdag 30 september op bezoek bij UDI ‘19/CSU. Daar werd met 1-1 gelijkgespeeld. De ‘groenwitten’ staan momenteel op een gedeelde vijfde plaats met een achterstand van 5 punten op koploper Goes. Wel heeft Achilles Veen een wedstrijd minder gespeeld door de afgelaste wedstrijd van vorig weekend.

Afgelopen dinsdag werd nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen tweedeklasser GRC ’14. Deze werd met 2-0 gewonnen. Één van de Veense doelpuntenmakers was Pim Goossens. Die maakte zijn rentree na 14 maanden blessureleed en kopte met zijn eerste balcontact meteen de 1-0 binnen. De 2-0 werd gemaakt door Jens Verschuren. Een ander mooi hoogtepunt was het debuut van de 17-jarige Mike Lakerveld die daarmee zijn goede werk in het tweede elftal beloond zag worden.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Remco Schul. Hij wordt geassisteerd door Stan Peters en Damian Sangers.

Sportpark ’t Hoogje
’t Hoogje 1
4756 CP  KRUISLAND