Voorbeschouwing SC Feyenoord – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 13 november speelt Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord op Sportpark Varkenoord.

SC Feyenoord speelde jaren lang in de top van het zondagvoetbal, maar besloot in 2013 de overstap te maken naar het zaterdagvoetbal. Er moest toen gestart worden in de vierde klasse. Na drie kampioenschappen op rij werd er vanaf seizoen ‘16/’17 in de eerste klasse gespeeld en in 2018 kon ook daar alweer een kampioenschap gevierd worden. SC Feyenoord stak zijn ambities niet onder stoelen of banken en wilde graag nog verder promoveren naar de derde divisie. In seizoen ‘18/’19 waren ze dichtbij met een derde plaats, maar de seizoenen daarna werden helaas niet afgemaakt.

De ambities zullen waarschijnlijk onveranderd zijn, maar op dit moment vallen de resultaten voor de SC evenals die van Achilles Veen een beetje tegen. Feyenoord staat op de zesde plaats met een achterstand van 8 punten op koplopers Zwaluwen en Capelle. Feyenoord heeft het de laatste weken vooral lastig in thuiswedstrijden. Er werd thuis namelijk verloren van Rijnvogels en Achilles ’29 terwijl de uitwedstrijden tegen Jodan Boys en ARC wel werden gewonnen.

Achilles Veen heeft hopelijk sinds de bekeroverwinning op Unitas de stijgende lijn te pakken. Er werd nog een keer gelijkgespeeld op bezoek bij DUNO, maar afgelopen zaterdag waren de ‘groen-witten’ de hele wedstrijd de betere ploeg tegen sv Poortugaal. De wedstrijd werd weliswaar in de slotfase pas beslist, maar de 2-0 overwinning was dik verdiend gezien de kansenverhouding. Het zou mooi zijn als de tweede periode in Rotterdam met een overwinning kan worden begonnen.

Beide ploegen speelden drie maal eerder tegen elkaar en Achilles Veen wacht daarbij nog op de eerste overwinning. Er werd namelijk twee maal gelijkgespeeld en de laatste ontmoeting (in 2019) werd op Varkenoord 2-1 voor de thuisploeg.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Roel van der Werff uit Drunen. Hij wordt hierbij geassisteerd door Illian Groothuismink en Stefan de Reus.

Sportpark Varkenoord
Olympiaweg 280
3078 HT ROTTERDAM