Voorbeschouwing ’s-Gravenzande – Achilles Veen

In de afgelopen winterstop is er in Veen inmiddels een en ander duidelijk geworden over de staf en selectie van volgend seizoen. De technische commissie wist te verrassen met de aanstelling van Giovanni Franken als hoofdtrainer. Daarnaast is er ook een nieuwe assistent trainer (Marcel Ringelensteyn) gevonden en inmiddels 10 spelers van de huidige selectie hebben een langer verblijf in Veen toegezegd.

Maar voor het allemaal zover is, zal eerst de huidige selectie en technische staf er nog de schouders onder moeten zetten om dit seizoen tot een goed einde te brengen. Te beginnen aanstaande zaterdag 20 januari met een uitwedstrijd tegen ’s-Gravenzande.

Tijdens de heenwedstrijd in Veen was Sen Aerts helemaal los en wist toen maar liefst 4 keer het net te vinden. De wedstrijd eindigde dan ook in een verdiende en afgetekende 5-1 overwinning voor Achilles. In thuiswedstrijden is het voor ’s-Gravenzande echter een ander verhaal. Op eigen bodem werd dit seizoen slechts 1 wedstrijd verloren (0-3 tegen Stedoco) en er werd zelfs met 6-3 gewonnen van koploper Noordwijk. De thuisploeg zal gemotiveerd aan de aftrap staan in de wetenschap dat ze bij een overwinning de vierde plaats van Achilles kunnen overnemen. Daarnaast staan de gastheren op een verdienstelijke 2e plaats in de 2e periode met slechts 1 punt achterstand op Ter Leede. In diezelfde tweede periode is er bij ’s-Gravenzande tevens sprake van flinke scoringsdrift. In 5 wedstrijden wisten ze maar liefst 17 keer doel te treffen. Daar staan slechts 3 Veense doelpunten tegenover.

Achilles Veen kan dus de borst nat maken voor een tegenstander die kort voor de winterstop in goede vorm was. In de afgelopen weken is er echter aan het zelfvertrouwen gewerkt met twee goede overwinningen tegen Jong Willem II en zondag hoofdklasser Halsteren.

De scheidsrechter van dienst is de heer Van de Ketterij.

Adres sportpark Juliana
Koningin Julianaweg 154 B
2691 GH  ‘s-Gravenzande