Voorbeschouwing RVVH – Achilles Veen

Zaterdag 17 maart mag Achilles Veen 1 in een uitwedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk gaan proberen weer 3 punten aan het totaal toe te voegen.

De Ridderkerkers staan onder leiding van Giovanni Franken. Hij zal na de zomerstop in Veen aan het roer van het eerste elftal staan, maar zal voor die tijd uiteraard zijn uiterste best gaan doen om RVVH in de Hoofdklasse te houden. Want dat zal daar ongetwijfeld de doelstelling zijn voor de rest van het seizoen. RVVH speelt namelijk een zeer moeizaam seizoen en staat met 17 punten onder de degradatiestreep. AFC, dat op een play-off plaats staat, staat 1 puntje boven RVVH. Het is voor de Ridderkerkers dus geen onmogelijke opgave om directe degradatie te ontlopen, maar er zullen dus nog wel punten gepakt moeten worden.

Die punten gunnen we RVVH natuurlijk van harte, maar niet aanstaande zaterdag. Achilles Veen speelt namelijk ook nog wel ergens voor. Naar beneden hoeft trainer Clemens Bastiaansen niet te kijken, maar als we dit seizoen nog mooi willen afsluiten zal alles in het werk gesteld moeten worden om een serieuze gooi te doen naar de derde periode. Die is vorige week met een 1-0 overwinning op Rijnvogels in ieder geval goed begonnen.

De statistieken van de laatste 9 ontmoetingen spreken niet in Veens voordeel. RVVH trok 5 maal aan het langste eind. Achilles Veen slechts 2 maal. Echter, de laatste overwinning van RVVH dateert alweer van 30 november 2013. De thuiswedstrijd van dit seizoen werd in ieder geval wel in Veens voordeel beslist. Op 16 september 2017 werd het 2-1 voor de groen-witten!

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van de 33-jarige Paul van der Burg uit Den Haag en begint om 14:30 uur.

Locatie:
Sportpark Ridderkerk
Sportlaan 12
2982 SN  RIDDERKERK