Voorbeschouwing Rijsoord – Achilles Veen

Zaterdag 5 maart speelt Achilles Veen 1 de uitwedstrijd bij Rijsoord. Rijsoord is momenteel de drager van de rode lantaarn en staat met slechts 5 punten uit 5 wedstrijden onderaan de Hoofdklasse A. Beide ploegen troffen elkaar dit seizoen al op De Hanen Weide. Achilles Veen sleepte toen een moeizame 2-1 overwinning uit het vuur op de ploeg van ex Achilles Veen trainer Clemens Bastiaansen. Thomas de Man maakte namelijk pas ruim in de blessuretijd de winnen de goal.

Vorige week speelde Rijsoord uit tegen nummer 14 Spijkenisse. De Ridderkerkers gaven in Spijkenisse echter een 3-1 voorsprong bij de rust weg. De eindstand kwam op 3-3. Daar hadden beide ploegen niet veel aan. Achilles Veen was afgelopen zaterdag vrij. De week ervoor werd er eindelijk weer eens gewonnen. Op de Hanen Weide werd Jodan Boys met 2-0 verslagen.

De onderlinge resultaten uit het verleden spreken in ieder geval in het voor deel van Achilles Veen. Van de laatste 8 ontmoetingen wist Rijsoord slechts 1 wedstrijd te winnen. Dat was in oktober 2009. Verder werd er twee maal gelijkgespeeld en de rest van de wedstrijden werd gewonnen door de ‘groen-witten’.

Achilles Veen zal er zaterdag alles aan willen doen om voor de eerste keer dit seizoen twee overwinningen op rij te boeken en zo een beetje afstand te nemen van de onderste (gevaarlijke) regionen. Rijsoord zal zich echter niet makkelijk gewonnen geven en vechten voor die laatste strohalm.

De wedstrijd op sportpark Rijsoord begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ronald Mol.

Sportpark Rijsoord
Vlasstraat 1A
2988 XR RIDDERKERK