Voorbeschouwing Orion – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Aanstaande zaterdag ‘mag’ Achilles Veen als enige club uit Noord-Brabant in actie komen in competitieverband. De inhaalwedstrijd op bezoek tegen Orion staat voor de groenwitten op het programma. Alle andere inhaalwedstrijden van de Vierde Divisie C staan ingepland voor begin maart, maar de wegen van de KNVB zijn ondoorgrondelijk dus Achilles Veen mag gewoon met Carnaval op komen draven in Nijmegen. Wel is het nog gelukt de wedstrijd te verplaatsen van 18:00 uur naar 14:00 uur.

Afgelopen zaterdag speelde Achilles Veen op bezoek bij Juliana ’31 doelpuntrijk gelijk met 4-4. Na een 0-2 voorsprong volgde een 4-2 achterstand welke weer werd omgebogen naar een gelijkspel. Er kan dus wel gesteld worden dat er twee ploegen in het veld stonden met veerkracht. Toch overheerste na de wedstrijd het gevoel dat er 2 punten waren verloren. Gelukkig waren de resultaten op zondag Achilles Veen niet slecht gezind dus de schade viel hard mee in de strijd om de bovenste plaatsen. Achilles Veen staat nu op de vierde plaats met een achterstand van 7 punten op koploper Goes, maar de Zeeuwen hebben een wedstrijd meer gespeeld. De achterstand op nummer 2 Dongen bedraagt 4 punten en op nummer 3 Best Vooruit is de achterstand 3 punten.

Orion staat op de negende plaats met 7 punten minder dan Achilles Veen, maar doet momenteel wel goede zaken in de strijd om de tweede periode. Daarin staan ze namelijk op de tweede plaats met een achterstand van 2 punten op Halsteren, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen zondag boekten de Nijmegenaren een knappe 2-0 overwinning op Best Vooruit en de laatste keer dat een wedstrijd werd verloren was alweer op 26 november thuis tegen Nuenen.

Achilles Veen treft dus een tegenstander in vorm, maar wanneer de equipe van Dennis van der Steen naar boven wil blijven kijken telt aanstaande zaterdag alleen een overwinning. Beide ploegen troffen elkaar in Veen tijdens de openingswedstrijd van de competitie. Toen werd het 1-0 voor Achilles Veen door een treffer van Daan Wensink.

De wedstrijd begint zaterdag dus zoals eerder vermeld om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jorg Ordelmans. Hij wordt daarbij geassisteerd door Centaine Du Toy van Hees en Romy Vermeer.

Locatie
Sportpark Mariënbosch
Nijmeegsebaan 143
6525 DX  NIJMEGEN