Voorbeschouwing Jodan Boys – Achilles Veen

Zaterdag 9 februari staat er voor Achilles Veen 1 wederom een uitwedstrijd op het programma. Na de afgelaste uitwedstrijd tegen Spijkenisse mag Achilles Veen in Gouda gaan proberen de goede lijn door te trekken. Na de thuisoverwinningen tegen Capelle en Nuenen werd afgelopen zaterdag de vriendschappelijke wedstrijd tegen WNC met 2-4 verloren. We staan dus wel weer met beide benen op de grond.

De tegenstander van aanstaande zaterdag had net als Achilles Veen een zeer moeizaam begin van de competitie. Waar Achilles Veen na 1 periode op 10 punten stond, hadden de Gouwenaren slechts 7 punten bij elkaar gesprokkeld. De opstanding van Jodan Boys in de tweede periode is echter indrukwekkend te noemen. In de laatste 8 wedstrijden werden maar liefst 22 punten gepakt en Jodan Boys staat dus fier aan kop in de tweede periode met een voorsprong van 3 punten op nummer 2 Ter Leede. De laatste keer dat Jodan Boys een wedstrijd verloor was op 3 november vorig jaar. Echter twee weken daarvoor werd er ook verloren. Toen was Achilles Veen thuis met 2-0 te sterk voor de Goudse ploeg.

Overigens zijn de onderlinge statistieken Achilles Veen sowieso wel gunstig gezind. De eerste onderlinge ontmoeting (die ene wedstrijd om promotie in 2008) werd gewonnen door Jodan Boys, echter daarna wisten de Gouwenaren nooit meer 3 punten te pakken tegen Achilles Veen. Laten we hopen dat Achilles Veen deze reeks in stand kan houden en dat er een goed resultaat behaald kan worden! Achilles Veen zal het in ieder geval zonder de geschorste Sezer Sulun moeten stellen. Hij kreeg in de thuiswedstrijd tegen Capelle twee maal de gele kaart getoond en moet dus nog een wedstrijd schorsing uitzitten.

De wedstrijd op Sportpark Oosterwei in Gouda begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Remco Schul uit Leidschendam. Voor Achilles Veen een bekend gezicht. Eerder dit seizoen was hij de leidsman tijdens Achilles Veen – Spijkenisse (1-2).

Adres Sportpark Oosterwei
Sportlaan 8
2806 HC  GOUDA