Voorbeschouwing Jodan Boys – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 23 april staat voor Achilles Veen 1 en uiteraard voor heel de Hoofdklasse A speelronde 24 op het programma. Achilles Veen mag in Gouda aantreden tegen het plaatselijke Jodan Boys.

Waar het voor Achilles Veen momenteel crescendo gaat in de Hoofdklasse A met 8 overwinningen in 9 wedstrijden, heeft Jodan Boys het wat moeilijker. De Gouwenaren staan op de tiende plaats met 6 punten minder dan Achilles Veen, dat inmiddels op de zesde plaats staat. Da laatste onderlinge ontmoeting was het begin van de Veense zegereeks met 6 overwinningen op rij. Op 19 februari werd het op De Hanen Weide 2-0. Achilles Veen behaalde sinds die middag 24 punten. Jodan Boys moet het met 9 punten doen. In het afgelopen Paasweekend behaalde Jodan Boys 1 punt door een 1-1 gelijkspel bij Achilles ’29, Maandag werd er uit bij DUNO met 3-1 verloren. Achilles Veen pakte dit weekend de volle buit en een 0-1 overwinning bij koploper Capelle en maandag was op De Hanen Weide DHSC kansloos met 3-0.

We kunnen gezien boven gemelde statistieken gerust zeggen dat Achilles Veen momenteel de ploeg in vorm is. Daarnaast liegen de statistieken uit het verleden ook niet. Op een beslissingswedstrijd in 2008 na (dat was tevens de eerste onderlinge ontmoeting), wisten de Gouwenaren nog nooit van Achilles Veen te winnen en de ploegen kwamen elkaar sindsdien toch nog 14 keer tegen. Achilles Veen wist er daar 10 van te winnen en de wedstrijd eindigde 4 maal in een remise.

Achilles Veen reist dus duidelijk als favoriet naar Gouda, maar zal er zaterdag uiteraard alles aan moeten doen om ook dan weer de punten mee naar Veen te kunnen nemen. Support langs de lijn is uiteraard welkom, dus schroom niet om de reis naar Gouda af te leggen en de ‘groen-witten’ naar opnieuw een zege te supporten! Dat zou een fantastisch begin van de laatste periode betekenen.

De wedstrijd op Sportpark Oosterwei begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Matthijs Jobse. Hij wordt daarbij geassisteerd door Edwar Holvast en Lars Vos.

Sportpark Oosterwei
Sportlaan 8
2806 HC GOUDA