Voorbeschouwing FC ’s-Gravenzande – Achilles Veen

Zaterdag 18 januari wordt door Achilles Veen 1 de competitie weer hervat met een uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. Na de feestdagen werd door Achilles Veen 1 oefenduel gespeeld tegen eersteklasser GRC 14. De uitslag was 1-1. Voordat de winterstop zijn intrede deed nam Achilles Veen afscheid van 2019 met een eclatante 7-0 overwinning op laagvlieger Rijsoord. Het lijkt dus vooral een goed plan om daarop voort te borduren.

FC ’s-Gravenzande werd vorig seizoen knap zevende, maar heeft het op dit moment moeilijk en staat op de veertiende plaats. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd uit bij DHSC met 3-0 verloren. Een week eerder werd thuis nog wel met 5-0 afgerekend met Achilles ’29, maar tegen die tegenstander waren ze zeker niet de eerste met een grote uitslag.

In de afgelopen jaren troffen beide ploegen elkaar zes maal eerder. ’s-Gravenzande wist eenmaal aan het langste eind te trekken en Achilles Veen wist vier keer te winnen. Dit waren tevens de vier laatste ontmoetingen.

Ondanks de wisselvallige resultaten van de ‘groen-witten’ voor de winterstop is het gat met de (sub)top nog steeds niet groot. Ook in de top van de ranglijst worden behoorlijk wat punten verspeeld. Als het Achilles Veen lukt om in de tweede seizoenshelft een mooie reeks met resultaten neer te zetten ligt alles nog open! Te beginnen aanstaande zaterdag in het Westland.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen.

Juliana Sportpork
Koningin Julianaweg 154
2691 GH ‘s-Gravenzande