Voorbeschouwing DFS – Achilles Veen

Zaterdag 19 januari begint voor de Hoofdklasse A de tweede helft van seizoen 2018/2019. Voor Achilles Veen staat een uitwedstrijd op het programma tegen DFS uit Opheusden.

DFS is een in 2001 opgerichte fusieclub. Het betreft een omnisportvereniging waar zowel gymnastiek als voetbal bedreven wordt. Het eerste voetbalelftal staat onder leiding van de schotse oud-prof Scott Calderwood, die tevens assistent trainer is bij FC Dordrecht.

De tegenstander uit Opheusden begon redelijk goed aan de competitie en eindigde de eerste periode op de 7e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden. Dat waren er toch 6 meer dan de groen-witten. Echter waar Achilles Veen in de tweede periode nog ongeslagen is (2 maal winst en 3 maal gelijk), heeft DFS in de laatste 5 wedstrijden nog maar 1 punt gehaald. Het gevolg is dat DFS inmiddels is afgezakt naar de 13 plaats en Achilles Veen twee plaatsen is gestegen naar de elfde plaats.

De Veense ambities zijn echter groter dan een elfde plaats. Qua veldspel is er de laatste wedstrijden voor de winterstop zeker vooruitgang geboekt. Vooral tijdens de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen werden er ongelofelijk veel kansen gecreëerd. Helaas haperde het de laatste wedstrijden steeds in de afwerking. Het zou mooi zijn als op dat vlak ook vooruitgang geboekt kan worden.

15 september trof Achilles Veen DFS op de Hanen Weide. De ploeg uit Opheusden vloog toen uit de startblokken en ging met een voorsprong de rust in. Achilles Veen kon echter in een goede tweede helft orde op zaken stellen met 4-1 de winst pakken.

Een Veense overwinning in Opheusden zou overigens een primeur zijn. In de onderlinge duels won namelijk steeds de thuisploeg. Zo ook vorig seizoen, toen het in Opheusden 1-0 werd.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Wouter Wiersma uit Drachten.  

Adres Sportpark ’t Heerenland
Van Maanenstraat 1
4043 GA  OPHEUSDEN