Voorbeschouwing Capelle – Achilles Veen

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 15 oktober speelt Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen Capelle in Capelle a/d IJssel. Capelle is een club die al jaren meedoet in de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Van 2010 tot 2018 speelde de club dan ook op Topklasse/Derde Divisie niveau. In 2018 degradeerden de Capellenaren naar de Hoofdklasse die inmiddels is omgedoopt tot Vierde Divisie.

In die Vierde Divisie A staat Capelle op de tiende plaats. Twee plaatsen boven Achilles Veen en met 1 punt meer. Afgelopen zaterdag werd er op bezoek bij Jodan Boys met 2-2 gelijkgespeeld. Capelle heeft net als Achilles Veen wat moeite met scoren. In 7 wedstrijden werd slechts 9 maal doel getroffen.

Zoals al aangehaald, heeft Achilles Veen dus ook nogal moeite met scoren. In 7 wedstrijden werden slechts 7 doelpunten gemaakt. Die werden ook nog eens gemaakt in de eerste 4 wedstrijden, want de voorhoede van de ‘groen-witten’ staat inmiddels al drie wedstrijden volledig droog. Gelukkig werd de schade wat beperkt doordat in 2 van de drie wedstrijd ook geen doelpunt werd geïncasseerd. Zo konden er toch nog 2 punten gepakt worden.

Vorig seizoen wist Achilles Veen op bezoek bij Capelle met een 0-1 overwinning van het veld te stappen. Capelle was op dat moment de koploper van de Vierde Divisie en Achilles Veen was bezig met een sterke opmars.

Laten we hopen dat Achilles Veen zaterdag opnieuw aan een opmars begint tegen Capelle en dan wel het net weet te vinden. Een overwinning is meer dan welkom om wellicht wat plaatsjes te kunnen stijgen op de ranglijst van de Vierde Divisie.

De wedstrijd op Sportpark ’t Slot begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter John Kraak. Hij wordt daarbij geassisteerd door Ryan Schiffel en Nick Stuurman.

Sportpark ’t Slot
P.C. Boutenssingel 1
2902 BG  CAPELLE AAN DEN IJSSEL