Voorbeschouwing ASV De Dijk – Achilles Veen

Teamfoto-AV-1

Aanstaande zaterdag (17 september) speelt Achilles Veen de uitwedstrijd tegen het Amsterdamse ASV De Dijk. De club die vorig jaar zijn 100-jarig bestaan vierde is voor Achilles een nieuwe tegenstander.

De Dijk is van origine een zondagclub en klom vanaf 2010 op naar de absolute top van het amateurvoetbal. Toen de club in 2017 kampioen werd in de Derde Divisie werd zelfs de ambitie uitgesproken om de tweede profclub van Amsterdam te worden. De hoofdsponsor trok zich echter terug en het verblijf in de Tweede Divisie duurde slechts 1 seizoen. Doordat er in de Derde Divisie inmiddels te veel zondagclubs actief waren maakte ASV De Dijk de overstap naar de zaterdag afdeling. Ook het verblijf in de Derde Divisie duurde toen slechts 1 seizoen en de Amsterdammers degradeerden dus naar de Hoofdklasse. De huidige Vierde Divisie A.

Ook in de Vierde Divisie gaat het voor de Amsterdammers nog niet van een leien dakje. De club is na verliespartijen tegen Spijkenisse, Smitshoek en Jodan Boys nog puntloos.

Achilles Veen wist tot nu toe alleen de eerste wedstrijd thuis tegen Zwaluwen winnend af te sluiten. Daarna volgden verloren wedstrijden tegen Nieuwenhoorn en afgelopen zaterdag tegen ODIN ’59. Tegen de Heemskerkers lieten de groenwitten in de eerste helft nog prima voetbal zien en kwamen dan ook verdiend op voorsprong. In de tweede helft had Achilles echter weinig meer te vertellen en ODIN wist in Veen verdiend met 1-4 te winnen.

Zaterdag mogen de manschappen van Dennis van der Steen dus op jacht naar de tweede winstpartij en dat moet gebeuren op bezoek bij de drager van de rode lantaarn.

De wedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lizzy van der Helm. Ze wordt daarbij geassisteerd door Elco van Gurp en Enrico de Wolf.