Voorbeschouwing ARC – Achilles Veen

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 1 oktober mag Achilles Veen 1 op bezoek bij ARC uit Alphen aan den Rijn. ARC heeft 1 punt meer dan Achilles en staat daarmee 3 plaatsen hoger op de ranglijst. Namelijk op de zesde plaats. Voor beide ploegen geldt dat bij een overwinning wel aansluiting gevonden wordt bij in ieder geval de subtop van de Vierde Divisie A.

In de afgelopen jaren bleek ARC steeds een lastige tegenstander voor de groenwitten. In 2019 wist Achilles Veen in Alphen a/d Rijn te winnen met 2-3. Daarna volgde een gelijkspel en daarna 2 overwinningen voor de Alphenaren. De laatste onderlinge ontmoeting was in april van dit jaar in Veen. Het werd toen 1-2 voor de bezoekers. De statistieken spreken aanstaande zaterdag dus in het voordeel van de thuisploeg.

De Alphense Racing Club is opgericht in 1927 en bivakkeert al sinds eind jaren 80 in de (sub)top van het amateurvoetbal. De meeste jaren in de eerste klasse, maar dat was tot halverwege de jaren 90 ook het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal. In 1996 werd deze omgedoopt tot de Hoofdklasse. Van 1987 tot 2002 acteerden de Alphenaren op het hoogste amateurniveau. Van 2010 t/m 2012 acteerde de ploeg ook nog even in de Topklasse, toen ook het hoogste niveau in het amateurvoetbal. Daarna zakte de ploeg terug naar de eerste klasse om in 2019 weer te promoveren naar de Hoofdklasse. Nu dus de Vierde Divisie.

Dit seizoen wist ARC overwinningen te boeken tegen ’s-Gravenzande (4-1) en Spijkenisse (0-1). Er werd gelijkgespeeld tegen SC Feyenoord (2-2) en Smitshoek (2-2). Alleen Jodan Boys was dit seizoen te sterk voor de rood-zwarte formatie. In Gouda eindigde de doelpuntrijke wedstrijd in 5-3.

Maar zaterdag kan het uiteraard weer alle kanten op! Er wordt in Alphen aan den Rijn om 14:30 uur afgetrapt. Nurettin Eren heeft de leiding over de wedstrijd. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jaap van Ingen en Jacco Baas.

Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG  ALPHEN A/D RIJN