Voorbeschouwing Achilles Veen – Zwaluwen

Na het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Swift mag Achilles Veen het zaterdag 7 april nog een keer gaan proberen in een thuiswedstrijd. Deze keer komt Zwaluwen uit Vlaardingen op bezoek.

Zwaluwen speelt een redelijk anoniem seizoen in de Hoofdklasse A. Geen degradatiezorgen, maar er wordt ook niet echt om de prijzen meegedaan. Momenteel staat Zwaluwen op de achtste plaats met een achterstand op Achilles Veen van 11 punten. Wel heeft Zwaluwen 2 wedstrijden minder gespeeld.

Van de afgelopen 9 onderlinge duels werd er slechts 1 maal gewonnen door de thuisploeg (Achilles Veen op 3 september 2016) en slechts 1 maal gelijk gespeeld. Dat laatste gebeurde dit seizoen op 2 december in Vlaardingen met 0-0. De Vlaardingers zijn dit seizoen op hun gevaarlijkst in uitwedstrijden. Van de 31 behaalde punten zijn er 18 in uitwedstrijden gehaald. Achilles Veen lijkt echter op de Hanen Weide onverslaanbaar. Als enige ploeg in de Hoofdklasse A is Achilles Veen nog ongeslagen in thuiswedstrijden.

Ook voor Achilles Veen dreigt het een behoorlijk anoniem seizoen te worden. Momenteel staat Achilles op de vijfde plaats en als daar geen verandering in komt zal het seizoen ook in Veen als een nachtkaars uitgaan. Het is aanstaande zaterdag dus zaak om de drie punten in Veen te houden om de ambities voor het halen van nacompetitie in leven te houden.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Anne Greveling uit Rotterdam.