Voorbeschouwing Achilles Veen – vv Capelle

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 12 februari gaat Achilles Veen thuis aantreden tegen koploper vv Capelle. De ‘groen-witte’ equipe van trainer John Karelse heeft afgelopen zaterdag de competitie hervat met een verdienstelijk punt op bezoek bij SC Feyenoord. Achilles Veen kwam weliswaar op een 0-2 voorsprong, maar had achteraf niet veel te klagen over het 2-2 gelijkspel. In de eerste periode na rust kwam de Veense ploeg een paar keer goed weg en in de laatste 10 minuten had het ook zomaar nog de kant van Achilles op kunnen vallen.

Capelle is na de onderbreking nog niet in actie gekomen. Zij speelden hun laatste wedstrijd op 27 november op bezoek bij hekkensluiter Rijsoord. Het werd toen 0-6. Wat opvallend is aan de resultaten van Capelle is dat zij vooral hun punten halen in uitwedstrijden. In 7 uitwedstrijden is de ploeg nog ongeslagen met 19 punten. In 6 thuiswedstrijden werden 11 punten gesprokkeld. Het is aanstaande zaterdag dus aan Achilles Veen om koploper Capelle op een eerste uitnederlaag te trakteren. Qua resultaten in het verleden doen beide ploegen niets voor elkaar onder. Van de laatste vier ontmoetingen wist ieder er twee te winnen. De laatste ontmoeting was op 5 september op De Hanen Weide. Het werd toen 4-3 voor de thuisploeg.

In de afgelopen jaren was Capelle over het algemeen een vaste kracht in de Topklasse/Derde divisie. Ze degradeerden daaruit in 2018 en hebben daarna nog amper de kans gehad om te promoveren, aangezien er al twee seizoenen niet zijn afgemaakt. De ambitie om weer te promoveren zal er bij de Capellenaren ongetwijfeld zijn!

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Maurice Paarhuis. Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week! De eer is deze keer aan Thijs Timmermans. Thijs is 9 jaar en speelt in de JO10-1. Thijs voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!