Voorbeschouwing Achilles Veen – SteDoCo

Zaterdag 17 februari staat op de Hanen Weide de streekderby tegen SteDoCo uit Hoornaar op het programma.

Naast een derby is deze wedstrijd ook nog eens een topper in de Hoofdklasse A. SteDoCo bivakkeert op de tweede plaats met 35 punten. Een achterstand van 6 punten op koploper Noordwijk. De gasten uit Hoornaar zullen vol voor de overwinning moeten gaan om enigszins in het spoor te blijven van Noordwijk en nog een rol van betekenis te kunnen spelen om het kampioenschap. Ook Ter Leede zit wat dat betreft nog op het vinkentouw. Zij staan ook op 35 punten, maar hebben een iets minder doelsaldo.

Ook Achilles Veen zal zaterdag vol voor de winst moeten gaan als het nog wil meedoen om de bovenste plaatsen. Bij winst is de achterstand op SteDoCo nog slechts 1 punt, maar bij verlies moeten we ervan uit gaan dat Achilles Veen voorlopig afhaakt bij de top 3 van de Hoofdklasse A. Er zal dan zelfs naar beneden moeten worden gekeken. HSV Hoek volgt op slechts 1 punt achterstand.

SteDoCo is voor Achilles Veen altijd een lastige tegenstander. Een ploeg met veel fysiek in het elftal en altijd sterk in de omschakeling. Aanvaller Jordey van Dam zal in de gaten gehouden moeten worden. Hij heeft er dit seizoen alweer 14 gemaakt.

In de heenwedstrijd kwam SteDoCo op een 1-0 voorsprong, maar met goed voetbal wist Achilles Veen voor de rust nog aan te sluiten via een doelpunt van Sen Aerts. In de tweede helft moest Achilles uiteindelijk toch het hoofd buigen en stond er een 3-1 uitslag op het scorebord.

We kunnen dus rustig stellen dat er zaterdag genoeg op het spel staat en we wensen onze gasten en vooral scheidsrechter D. Schaper uit Dokkum een goede reis naar Veen.