Voorbeschouwing Achilles Veen – SC Feyenoord

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 29 oktober speelt Achilles Veen zijn thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord in de negende speelronde. We werken langzaam aan naar de ontknoping van de eerste periode, maar Achilles Veen en Feyenoord doen duidelijk nog niet mee om de prijzen. De groen-witten staan op de dertiende plaats met 8 punten en de Rotterdammers staan twee plaatsen lager op de voorlaatste plaats met één puntje minder.

Voor beide ploegen dus een zeer belangrijke wedstrijd om uit de gevarenzone te komen. De verschillen naar boven zijn nu nog klein, dus dit is voor beide ploegen het moment om zich op te richten en de weg naar boven in te slaan. Achilles Veen verloor zijn laatste competitiewedstrijd zeer ongelukkig en onterecht bij vv Capelle met 2-1, maar wist afgelopen zaterdag wel eersteklasser SVW met 0-3 te verslaan in de tweede ronde van de Districtsbeker. Laten we hopen dat de overwinning de ploeg goed heeft gedaan en vertrouwen heeft gegeven.

SC Feyenoord wist zijn laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Jodan Boys, juist te winnen (2-0). Ook de bekerwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen eersteklasser CVV Zwervers werd met 1-4 gewonnen.

De afgelopen jaren was SC Feyenoord steeds een lastige tegenstander voor Achilles Veen. Van de laatste 4 duels wist Achilles Veen er niet een te winnen. Feyenoord trok echter ook maar één keer aan het langste eind. Het gaat dus meestal gelijk op tussen beide ploegen. Dat voorspelt waarschijnlijk voor aanstaande zaterdag weer een mooi voetbalgevecht.

De wedstrijd op De Hanen Weide begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Raymon Meilink. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jeffrey van den Broek en Jasper Westland. Pupil van de week is deze keer Noud Nieuwkoop. Noud speelt in de JO10-1 en voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd kunnen we hopelijk een overwinning vieren tijdens het jaarlijks terugkerende Oktoberfest in onze kantine! Vergeet je Lederhose of Dirndl niet!