Voorbeschouwing Achilles Veen – SC Feyenoord

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 4 juni staat de laatste speelronde van de Hoofdklasse A op het programma. Achilles Veen mag het dan in een thuiswedstrijd gaan opnemen tegen SC Feyenoord.

Achilles Veen speelt alleen nog om de sportieve eer en heeft in deze competitie in principe niets meer te winnen of te verliezen. Hoe anders is dit voor de bezoekers uit Rotterdam. Gedurende het seizoen zijn de resultaten voor Feyenoord steeds beter geworden. Na de eerste perioden stonden de Rotterdammers op een zesde plaats, maar met een vijfde plaats in de tweede periode en een voorlopig gedeeld eerste plaats in de derde periode is er een behoorlijk opmars ingezet.

Voor Feyenoord kan het dus nog alle kanten op. Rijnvogels is de koploper met een voorsprong van 3 punten op SC Feyenoord en Capelle. Van de twee achtervolgers gaat er echter 1 met lege handen eindigen aangezien de eerst periode is gewonnen door Zwaluwen en de tweede door ARC. Wanneer Rijnvogels aanstaande zaterdag tegen Zwaluwen de drie punten pakt, kan de kampioensvlag gehesen worden in Katwijk. Wanneer de Katwijkers echter een misstap maken, zal de titel gepakt kunnen worden door Capelle (DUNO uit) of door Feyenoord.

Het belooft dus een spannende afsluiting van de competitie te worden. Achilles Veen maakt daar deel van uit, maar helaas op een andere manier dan we van te voren gehoopt hadden. Uiteraard zal trainer John Karelse gaan proberen zijn manschappen nog een keer te motiveren om tot een mooi resultaat te komen. De afscheid nemende hoofdcoach zal met opgeheven hoofd afscheid willen nemen en niets weg willen geven. Helaas zal dit wel moeten gebeuren zonder de eveneens afscheid nemende Sen Aerts, die afgelopen zaterdag een zware blessure opliep.

Na de wedstrijd hopen we meteen op gepaste manier afscheid te nemen van Hoofdtrainer John Karelse, assistent trainer Johan van Bijsterveld en uiteraard alle vertrekkende spelers. We hopen dat u allen hierbij aanwezig bent.

Ook zullen we het seizoen afsluiten met een feestje onder muzikale begeleiding van wie anders dan Feest DJ Bally! Om 17:45 zal er al een optreden zijn van een “mystery guest”.

De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Roel van der Werff. Pupil van de Week is Jens Verbeek! Jens speelt in de JO9-1 en voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!