Voorbeschouwing Achilles Veen – Rijsoord

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 9 oktober speelt Achilles Veen 1 thuis tegen het Rijsoord van oud Achilles Veen trainer Clemens Bastiaansen. Gek genoeg kan er gesproken worden van een ‘kelderkraker’ in de Hoofdklasse A. De verwachtingen bij Rijsoord waren niet heel hoog en zij staan dan ook met 0 punten onderaan de ranglijst. Bij Achilles Veen waren de verwachtingen wel hoog gespannen, maar vallen de resultaten behoorlijk tegen. Dit resulteerde tot op heden in 4 punten en een dertiende plaats op de ranglijst.

Afgelopen zaterdag werd door de ‘groen-witten’ nog met 2-1 verloren van koploper FC Rijnvogels. Ondanks een meerderheid van zo’n 40 minuten lukte het Achilles Veen niet om de koploper echt onder druk te zetten. De thuisploeg ging dan ook terecht met de overwinning aan de haal.
Trainer John Karels heeft naast de tegenvallende resultaten ook nog eens te kampen met een redelijk volgestroomde ziekenboeg. Afgelopen week kwamen daar Niek Wilborts, Zain Moghal en Mats van Huijgevoort bij. Ook Daan Wensink zal voorlopig niet kunnen spelen . Gelukkig keerde aanvoerder Thijs van den Berg wel terug van een blessure.

Rijsoord is een club die de afgelopen ruim 20 jaar vooral uitkomt in de eerste klasse met af en toe een uitschieter van een jaar naar de Hoofdklasse. De club speelt nu voor het derde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse, maar de twee afgelopen seizoenen werden dan ook afgebroken vanwege de pandemie. Of de club zich anders ook had kunnen handhaven zullen we natuurlijk nooit weten. Feit is wel dat ‘Blauw-Witten’ nu met nul punten onderaan staan en aan een heel moeilijk seizoen bezig zijn.

Het is voor Achilles Veen te hopen dat dit na komend weekend nog zo is. Achilles Veen heeft de punten zelf namelijk veel te hard nodig en zal er dan ook alles aan gaan doen om de punten in Veen te gaan houden. Een overwinning zal natuurlijk ook goed zijn voor de sfeer wanneer na de wedstrijd het Oktoberfest in de kantine zal losbarsten!

De wedstrijd begint zaterdag zoals gewoonlijk om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bram Witsiers. Hij wordt geassisteerd door Sezgin Degirmenci en Richard Groenewegen.
Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week. Die komt ook deze week weer uit de JO10-1 en de beurt is nu aan keeper Abel Nuvelstijn. Alvast veel plezier aanstaande zaterdag!