Voorbeschouwing Achilles Veen – Rijnvogels

Zaterdag 10 maart staat er voor Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. De equipe van Clemens Bastiaansen mag aantreden tegen FC Rijnvogels uit Katwijk aan den Rijn.

Beide ploegen speelden eerder slechts twee wedstrijden tegen elkaar. De eerste ontmoeting dateert van 2 juni 2012 en was meteen een memorabele. In Katwijk troffen de ploegen elkaar in de nacompetitie. Achilles Veen speelde onder leiding van Ramon van Haaren (hij verving Frans van Wijk die na de reguliere competitie was opgestapt) om lijfsbehoud in de hoofdklasse en Rijnvogels hoopte eindelijk promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. In de eerste helft werd Achilles Veen compleet onder de voet gelopen, maar Ferdi Kwetters keepte waarschijnlijk de wedstrijd van zijn leven en hield met miraculeuze reddingen de nul. In de tweede helft draaide het om en Achilles Veen trok met twee doelpunten van Roel van Delft aan het langste eind.

In 2014 werd Rijnvogels eindelijk kampioen en promoveerde naar de Hoofdklasse en in 2016 werd via nacompetitie zelfs de derde divisie gehaald. Hierin werd het vorig seizoen echter laatste waardoor het nu weer uitkomt in de Hoofdklasse A. Op 23 september wist Achilles Veen de uitwedstrijd van dit seizoen met 0-3 te winnen. Rijnvogels had dit seizoen een valse start en had na de eerste periode slechts 8 punten. In de tweede periode ging het echter een stuk beter en greep het maar net naast de periodetitel.

Hiermee is de wedstrijd van zaterdag ook meteen de start van de derde periode en als Achilles Veen dit seizoen nog met een ‘prijs’ wil afsluiten zal het zaterdag goed moeten starten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor tegenstander Rijnvogels.

We wensen onze gasten voor zaterdag een goede reis naar Brabant en hopen op een mooie wedstrijd die onder leiding staat van de heer De Cock uit Tilburg.