Voorbeschouwing Achilles Veen – Orion

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 26 augustus staat voor Achilles Veen 1 de seizoenstart op het programma. Het behoorlijk gewijzigde elftal van Dennis van der Steen mag het in een thuiswedstrijd opnemen tegen Orion.

Coach Dennis van der Steen mocht in zijn selectie liefst 10 nieuwe spelers verwelkomen. Stephen Warmolts (Kozakken Boys), Ingo van Weert (SteDoCo), Ray Versluis (ASWH), Jochem Scheij (FC Den Bosch), Luca den Heijer (SC ’t Zand), Ayrton Statie (CHC Den Bosch), Willem Timmermans (Achilles Veen 2), Robin Damen (Kozakken Boys), Matthijs Donatz (vv Sliedrecht) en Jan Schimmel (GVVV). Afgaande op de gespeelde wedstrijden in de voorbereiding lijken Stephen Warmolts en Ingo van Weert sowieso een basisplaats te hebben bemachtigd als centraal duo in de defensie. Zaterdag zullen we zien wie van de nieuwe keepers (Jan Schimmel en Matthijs Donatz) de concurrentiestrijd heeft gewonnen.

In de voorbereiding werden een aantal mooie resultaten behaald. De openingswedstrijd op het toernooi bij OJC Rosmalen was tegen Derde Divisionist UNA. Na 90 minuten stond het nog steeds 0-0 en de wedstrijd was pas beslist nadat de 26e strafschop de eerste was die het net niet raakte. UNA mocht de finale gaan spelen tegen OJC en Achilles Veen mocht het om de derde plaats opnemen tegen WNC. De pas uit de Vierde Divisie gedegradeerde Waardenburgers moesten het met 5-0 afleggen. Daarna werd een bezoek gebracht aan Quick Boys. Achilles Veen had het vooral in de eerste helft erg moeilijk tegen de Tweede Divisionist, maar wist wel met 0-0 de rust te halen. In de tweede helft kwamen de groenwitten meer aan voetballen toe en door een prachtige treffer van aanvoerder Nikki Baggerman werd zelfs met 0-1 gewonnen. Afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen Moerse Boys. Ray Versluis besliste deze wedstrijd in de extra tijd met de 1-0.

Zaterdag gaan we zien hoe Achilles Veen er voor staat in de eerste competitiewedstijd. Onze gasten Orion komen uit Nijmegen. De club is opgericht in 1938 en speelt sinds 2020 in de Hoofdklasse/Vierde Divisie zondag. Afgelopen seizoen werden de Nijmegenaren 10e in de Vierde Divisie B.

Achilles Veen zal dit seizoen louter tegen ‘zondagclubs’ aantreden doordat de KNVB het zogenaamde ‘weekendvoetbal’ heeft geïntroduceerd. Hierdoor zijn zaterdag- en zondagclubs samengevoegd en is er dus meer op regio ingedeeld. Dit betekent voor Achilles Veen dat er veel uitwedstrijd op zaterdag om 18:00 gespeeld moeten gaan worden. Uiteraard hoeven de ‘groenwitten’ nooit op  zondagen aan te treden.

De thuiswedstrijden worden in ieder geval wel gewoon om 14:30 uur gespeeld. Zo ook aanstaande zaterdag tegen Orion. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Daniël Drost. Hij wordt daarbij geassisteerd door Brett van Ool en Mick Bronts.

Natuurlijk is er ook weer een Pupil van de Week. De eer om het seizoen te openen is aan Nick van Loon! Nick is keeper in de JO10 en voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!

Allemaal weer tot ziens op Sportpark De Hanen Weide!