Voorbeschouwing Achilles Veen – Nieuwenhoorn

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 28 januari staat er voor Achilles Veen 1 een thuiswedstrijd op het programma tegen Nieuwenhoorn. Nadat afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Zwaluwen werd afgelast zal dit voor Achilles de eerste competitiepot na de winterstop zijn.

Nieuwenhoorn is een promovendus die het dit seizoen goed doet in de vierde divisie. De ploeg begon heel goed en draaide knap bovenin mee. Hier kwam een beetje de klad in, maar afgelopen zaterdag werd Jodan Boys keurig met 4-2 aan de kant gezet. De ‘zwart-witten’ staan nog steeds verdienstelijk in de middenmoot op de tiende plaats. Achilles Veen staat dertiende met 8 punten minder en een wedstrijd minder gespeeld.

De equipe van trainer Dennis van der Steen is in de winterstop op twee posities versterkt. Deze week werd middenvelder Fabian Korporaal overgenomen van tweede divisionist Kozakken Boys en in een eerder stadium werd al een akkoord bereikt met spits Jesse van Baal die over is gekomen van tweede divisionist TEC. Laten we hopen dat deze versterkingen een positieve impuls zullen geven aan het elftal van Van der Steen en dat Achilles Veen de komende weken wellicht de gevarenzone kan ontstijgen. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft werd in ieder geval gewonnen van SteDoCo met 2-1 en van De Bilt met 1-0. Op bezoek bij Blauw/Geel ’38 werd het 2-2 en vanavond (dinsdag 24-1) wordt nog op De Hanen Weide geoefend tegen TSC uit Oosterhout.

De wedstrijd begint zaterdag zoals gebruikelijk om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Roel van der Werff. Hij wordt hierbij geassisteerd door Tom Colen en Mick Waajen.

Uiteraard hebben we ook weer een Pupil van de Week! De eer is deze keer aan Tess Vos. Tess speelt in de JO10-2, het liefst als spits en ze zou het later graag tot de Oranje Leeuwinnen willen schoppen! Dat is nog eens een mooi streven Tess! Onze Pupil voorspelt een 3-1 overwinning voor de groen-witten!