Voorbeschouwing Achilles Veen – Jong FC Den Bosch

Zaterdag 4 mei speelt Achilles Veen 1 een thuiswedstrijd tegen Jong FC Den Bosch. De Bosschenaren komen dit seizoen voor het eerst uit in de zaterdag Hoofdklasse en doen dat niet onverdienstelijk. Ze hebben 5 punten meer dan Achilles en staan daarmee op de vierde plaats met 3 punten achterstand op nummer 3 SC Feyenoord.

Jong Den Bosch is dus nog in de race om een periodetitel. Het zal daarvoor wel SC Feyenoord moeten passeren op de ranglijst. Voor Achilles Veen staat er in de competitie niet veel meer op het spel. Een periode is haast niet meer haalbaar en met een voorsprong van 9 punten op de bovenste nacompetitie-plaats lijkt naar beneden kijken ook niet echt meer nodig te zijn.

Desondanks zal Achilles Veen het tegen Jong FC Den Bosch niet laten lopen. Er is immers nog wat recht te zetten. De uitwedstrijd in Den Bosch werd namelijk een vrij kansloze missie voor Achilles Veen. De thuisploeg won toen afgetekend met 4-1. Daarnaast zal Achilles Veen ook met een goed gevoel de volgende voetbalweek in willen gaan. Dinsdag 7 mei staat namelijk een halve finale voor de districtsbeker op het programma. Er wordt dan om 20:00 uur afgetrapt in Heeze tegen het plaatselijke RKSV Heeze.

De wedstrijd van zaterdag begint op De Hanen Weide om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Matthijs Jobse uit het Zeeuwse Sint Laurens. Pupil van de week is Musab Omar. Musab is 7 jaar en speelt in de JO8-1 op het middenveld of in de spits. Hij zit in groep 4 van de Henri Dunantschool in Wijk en Aalburg en zijn favoriete clubs zijn PSV, PSG en Liverpool. Zij favoriete voetballers zijn Mo Salah, Lionel Messi en Sezer Sulun! Musab voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen.

Naast Pupil van de Week Musab zullen ook alle spelers en speelsters van onze JO7 mee het veld op komen. Daarnaast is er ook nog het Team van de Week JO8-1 dat met de vlaggen zal zwaaien en in de rust mee zal gaan strijden om de Rabobank Penaltybokaal.

Daarnaast willen we iedereen graag uitnodigen om ons vrouwenteam te komen aanmoedigen. Om 11:30 uur speelt Achilles Veen VR1 de thuiswedstrijd tegen nummer 2 Sparta ’30. Bij een Veense overwinning kan de kampioensvlag gehesen worden! Hierbij kunnen ze uiteraard alle steun gebruiken!