Voorbeschouwing Achilles Veen – FC ’s-Gravenzande

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 12 maart speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. De ‘groen-witten’ zijn in de winning mood na twee overwinningen op rij en zullen deze reeks graag door willen zetten tijdens de thuiswedstrijd tegen de Westlanders uit ’s-Gravenzande.

Afgelopen zaterdag speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rijsoord. De ploeg van John Karelse keek na ruim 20 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar wist gelukkig de rug te rechten en nog voor rust orde op zake te stellen. Uiteindelijk zegevierde Achilles met 2-6 (mede door een hattrick van Rico Geeroms) en dat was voor het eerst deze competitie dat er twee maal achter elkaar 3 punten werden behaald. Er staan voor Achilles Veen nu twee belangrijke wedstrijden op het programma. Zaterdag thuis tegen ’s-Gravenzande en een week later op bezoek bij Scherpenzeel. Als er in deze wedstrijden een resultaat gehaald kan worden, kan er wellicht weer naar boven gekeken worden.

’s-Gravenzande zit er echter ook lekker in. Afgelopen zaterdag werd er thuis overtuigend gewonnen van Zwaluwen met 5-1 en een week eerder werd een 3-1 zege geboekt op bezoek bij Jodan Boys. ’s-Gravenzande staat hiermee op een achtste plaats met 6 punten meer dan Achilles Veen, dat op een gedeelde elfde plaats staat. In de onderlinge duels zijn de statistieken in het voordeel van Achilles. Van de acht ontmoetingen wist Achilles Veen 4 keer aan het langste eind te trekken. ’s-Gravenzande twee keer. Wel werd de laatste ontmoeting in oktober vorig jaar in het voordeel van de Westlanders beslist met 3-1.

De wedstrijd van zaterdag begint om 14:30 uur op Sportpark De Hanen Weide en staat onder leiding van scheidsrechter Rick Sturm. Hij wordt geassisteerd door Daniel Vloedgraven en Thomas Verboven.

Rondom de wedstrijd zal er tevens een feestelijke heropening plaatsvinden van het Sponsorhome, dat van een facelift is voorzien door Raadkracht Advies & Administratie en Assuflex Assurantiën. Na de wedstrijd zal ook Feest DJ Bally aanwezig zijn om het Sponsorhome en de kantine van gezellige muziek te voorzien.

Uiteraard is er zaterdag ook weer een Pupil van de Week. Zoë van Tilborg is deze keer de gelukkige. Zoë is 9 jaar en speelt in de JO10-1. Zoë voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!