Voorbeschouwing Achilles Veen – FC Rijnvogels

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 26 maart staat voor Achilles Veen weer een thuiswedstrijd op het programma. De mannen van trainer John Karels zijn in de ‘winning mood’ met vier zeges op rij, maar zaterdag staat er met FC Rijnvogels weer een sterke tegenstander tegenover de ‘groen-witten’ op De Hanen Weide.

Rijnvogels bezet namelijk de derde plaats in de Hoofdklasse A en wist begin oktober met een man minder Achilles Veen met 2-1 te verslaan. Achilles Veen was in die wedstrijd redelijk machteloos en zat er op dat moment van de competitie ook absoluut niet lekker in. Het was de zesde wedstrijd van het seizoen en er waren slechts 4 punten bij elkaar geschraapt. Rijnvogels was daarentegen koploper met 15 punten uit 6 wedstrijden.

De situatie is nu heel anders. Waar Achilles Veen de laatste vier wedstrijden wist te winnen, is er bij Rijnvogels nu een beetje de klad in gekomen. De ploeg is naar de derde plaats gezakt doordat in de laatste 6 wedstijden slechts 6 punten gehaald werden. Wel werd er afgelopen zaterdag overtuigend van Spijkenisse gewonnen met 5-1.

Zoals eerder aangegeven, gaat het met de ‘groen-witten’ goed de afgelopen weken. Uit de laatste vier wedstrijden werden namelijk 12 punten gehaald. Afgelopen zaterdag tegen Scherpenzeel had de ploeg van Karelse het in de eerste helft nog behoorlijk lastig en wist doelman Jordy Zielschot zich al te ontpoppen tot man de wedstrijd. Hij hield zijn ploeg op de been en mede daardoor kon Achilles in de tweede helft uitlopen naar een ruime 1-4 overwinning tegen de ploeg die in september op De Hanen Weide nog met 0-2 wist te winnen.

Wanneer het Achilles Veen lukt om aanstaande zaterdag de vijfde overwinning op rij te boeken zal het voorlopig niet meer naar beneden hoeven te kijken en wellicht kan er dan aangesloten worden bij de subtop van de Hoofdklasse A. Aanstaande zaterdag rond de klok van 16:30 uur weten we meer!

De wedstrijd begint zaterdag uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon. Hij wordt daarbij geassisteerd door Murat Yanat en Jeffrey van den Broek. Uiteraard is er ook weer een Pupil van de Week. Lieve Verbeek is deze keer de gelukkige. Lieve speelt in de JO10-1, meestal als verdediger, en voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!