Voorbeschouwing Achilles Veen – DUNO D

Zaterdag 25 januari speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen DUNO uit Doorwerth. De club die de afgelopen jaren een flinke opmars doormaakte en nu voor het tweede seizoen in de clubgeschiedenis uitkomt in de Hoofdklasse staat momenteel op de twaalfde plaats met een achterstand van 3 punten op Achilles Veen, dat op de negende plaats staat.

DUNO begon voortvarend aan de competitie en bivakkeerde een tijdje in de bovenste regionen van de Hoofdklasse A. In die periode speelde de ploeg ook de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. De ‘groen-witten’ kregen een lesje in effectiviteit en de thuisploeg zegevierde met 5-2.  De laatste tijd komen ze echter wat moeilijker aan punten. In de laatste 7 wedstrijden werd slechts 1 punt gehaald en de laatste overwinning dateert alweer van 12 oktober. Afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-2 verloren van titelkandidaat DHSC.

Achilles Veen had zich afgelopen weekend voorgenomen weer een stapje dichterbij de top te komen. Lange tijd leek dit ook te gebeuren, maar vlak voor tijd werd toch de voorsprong weggegeven en moesten zowel ’s-Gravenzande als Achilles Veen genoegen nemen met een punt. Beide ploegen schoten hier niet veel mee op. Er is echter nog van alles mogelijk in deze competitie, want ook bovenin blijven er veel punten verspeeld worden. Het gat met nummer 2 AZSV is nog altijd maar 6 punten. Hier staan echter nog wel 6 andere ploegen tussen.

Aanstaande zaterdag dus de kans om revanche te nemen op DUNO. De wedstrijd op De Hanen Weide begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken uit Beek en Donk. Hij wordt geassisteerd door David Kloekke en Diana Snoeren.

Uiteraard is er ook een Pupil van de Week! July Veninga is de gelukkige. Ze speelt in de JO8-2 en zit op school in Wijk en Aalburg op de J. Henri Dunant school. July doet op de training graag partijtjes en haar favoriet club is Ajax! July voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd zal om 18:00 uur de kantine sluiten. Er staat dan een Hollandse Avond op het programma in de feesttent op het parkeerterrein. Laten we hopen dat er dan een mooie overwinning gevierd kan worden!