Voorbeschouwing Achilles Veen – Capelle

Zaterdag 26 januari mag Achilles Veen 1 in een thuiswedstrijd gaan proberen de rug te rechten. De tegenstander is vv Capelle uit Capelle aan den IJssel. De nummer 14 van de ranglijst.

Vorige week kregen de manschappen van Giovanni Franken een flinke tik te verwerken nadat een 2-0 voorsprong tegen DFS werd weggegeven en er uiteindelijk zelfs met 3-2 werd verloren. Het resultaat was dat Achilles Veen nog twee plaatsen zakte op de ranglijst en inmiddels op de 13e plaats bivakkeert. Tegenstander Capelle heeft 5 punten minder dan Achilles, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Als Achilles Veen dus uit de degradatiezorgen wil blijven, zal er aanstaande zaterdag absoluut gewonnen moeten worden van Capelle!

De tegenstander uit Capelle aan den IJssel is ook aan een moeilijk seizoen bezig. De afgelopen 8 seizoen acteerde de ploeg nog in de derde divisie/topklasse, maar degradeerde vorig seizoen via een vijftiende plaats. Ook dit seizoen gaat het de Capellenaren niet voor de wind, waardoor de ploeg ook nu weer op een degradatieplaats staat. Dus ook de gasten uit Capelle zullen voor niets minder dan 3 punten de reis naar Veen gaan maken. Dat voorspelt een spannende en beladen wedstrijd.

In het recente verleden zijn beide clubs elkaar niet tegengekomen, behalve dan de heenwedstrijd van dit seizoen. In Capelle werd het 4-2 voor de thuisploeg terwijl zij meer dan de helft van de wedstrijd met een man minder speelden.

De wedstrijd van zaterdag begint uiteraard om 14:30 uur een staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen. Uiteraard zal er ook weer een pupil van de week aanwezig zijn. Het is deze keer de beurt aan Jelle Vos uit onze JO8-1. Het team van de week is de JO10-2.