Voorbeschouwing Achilles Veen – ARC

Zaterdag 8 februari speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen ARC. De club uit Alphen aan den Rijn is aan een behoorlijke opmars bezig. Van de laatste 8 wedstrijden werd er slechts 1 verloren en dat was tegen koploper DHSC. Dit brengt promovendus ARC inmiddels op een verdienstelijke vijfde plaats. Een positie hoger dan Achilles Veen met een voorsprong van 2 punten.

Eind september wist Achilles Veen het onderlinge treffen in Alphen a/d Rijn met 3-2 te winnen. De equipe van John Karelse maakte het zichzelf niet bepaald gemakkelijk door een 3-0 voorsprong bij rust in de tweede helft nog bijna weg te geven. Het optreden van de scheidsrechter hielp er ook niet bepaald aan mee, maar uiteindelijk stond er dus een terechte 3-2 overwinning op het scorebord.

De prestaties van Achilles Veen zijn ook na de winterstop nog steeds wisselvallig te noemen. Afgelopen zaterdag werd uit bij Jodan Boys met 2-2 gelijkgespeeld. Waar het in eerdere wedstrijden vaak haperde in het afmaken van de vele kansen, haperde het afgelopen zaterdag al eerder. Er werden namelijk lang niet meer zoveel kansen gecreëerd. Wel werd de aanwezige toeschouwers een waar spektakel voorgeschoteld met twee ploegen op het veld die vol voor de winst bleven spelen met de nodige risico’s. De 2-2 eindstand was wel terecht.

Laten we hopen dat Achilles Veen zaterdag tegen ARC weer het eerder vertoonde goede veldspel kan laten zien en dat er weer een mooie thuisoverwinning behaald kan worden. Bij een driepunter zal Achilles Veen ARC weer passeren op de ranglijst en weer stijgen naar de vijfde positie.

De wedstrijd op De Hanen Weide begint uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter John Kraak uit Piershil. Hij wordt geassisteerd door Omer Erdogan en Jeffrey van den Broek.

Jeremiah is de Pupil van de Week! Hij speelt in de JO8-2 en gaat uiteraard naar de Oranje Nassauschool in Veen. Jeremiah wil later graag meester en papa worden. Zijn favoriete voetbalclub is Ajax en zijn favoriete speler in een groen-wit shirt is Thijs van den Berg. Jeremiah voorspelt een 4-1 overwinning voor Achilles Veen.

Het Rabobank Team van de Week is onze JO9-2.

Na afloop van de wedstrijd gaat Achilles Veen 4 er in de kantine een mooi feestje van maken met de Pre Carnaval Party! Daarnaast wordt deze avond ons vernieuwde clublied gepresenteerd!