Terugblik seizoen 2019/2020 Achilles Veen 1

Ondanks dat de competitie niet is afgemaakt vanwege het Coronavirus, is het toch we de moeite om nog even terug te blikken op het afgelopen seizoen van Achilles Veen 1.

Het was een seizoen met wisselvallige resultaten waarin zeker ook hoogtepunten zijn geweest.

Voorbereiding

De voorbereiding begon voor Achilles Veen in ieder geval goed. Eind juli werd al de eerste wedstrijd gespeeld tegen derde divisionist Blauw-Geel ’38 en werd maar liefst 7 maal gescoord. Uitslag: een 7-5 overwinning. Een paar dagen later werd er thuis met 3-1 afgerekend met SteDoCo (ook al derde divisie). En ook het Pre Season Toernooi bij OJC Rosmalen werd door Achilles Veen gewonnen door overwinningen op OJC Rosmalen en UNA.

KNVB-beker

17 augustus begon het voetbal om de knikkers! Thuis moest Achilles Veen 1 het in de eerste voorronde van de KNVB-beker opnemen tegen derde divisionist Hercules uit Utrecht. De Utrechters werden met maar liefst 6-0 naar huis gestuurd door onder andere 3 treffers van Sen Aerts.

De loting bepaalde in de volgende ronde weer een thuiswedstrijd voor Achilles Veen. Tweede divisionist HHC uit Hardenberg kwam op 24 september op bezoek. Het werd een ware bekerkraker en voordat de wedstrijd was afgelopen was het bijna 25 september. Achilles Veen was de bovenliggende partij in de eerste helft en in de tweede helft kwam HHC beter uit de verf. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 1-1 op het scorebord en in de verlenging werd niet meer gescoord. Strafschoppen moesten een winnaar gaan bepalen. Het werd een ware penalty thriller en pas na 26 strafschoppen was er een beslissing. Achilles Veen miste slechts 1 strafschop van de 13 genomen pingels en HHC eentje meer. De Hanen Weide ontplofte nadat Roel de Kruijk de winnende strafschop mocht binnen schieten!

Dan de eerste ronde van de KNVB-beker. Op 29 oktober mag Achilles Veen 1 onder het toeziend oog van een paar duizend toeschouwers aantreden tegen Roda JC. Het wordt een gedenkwaardige avond. Achilles Veen is in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij, maar de wedstrijd gaat uiteindelijk toch met 2-0 verloren. Desondanks zal iedereen zich deze avond nog goed kunnen herinneren. Het was een prachtige bekercampagne met 3 fantastische wedstrijden van Achilles Veen 1!

Topscorers KNVB beker
Sen Aerts (4)
Teun Sebregts (1)
Niek Wilborts (1)
Diego Meerveld (1)

Hoofdklasse A

Op zaterdag 31 augustus gaat voor Achilles Veen de Hoofdklasse A van start met een uitwedstrijd tegen Spijkenisse. De competitie wordt begonnen met een knappe driepunter (1-3), maar in de eerste periode zijn de resultaten behoorlijk wisselvallig. De groen-witten zijn steevast de betere ploeg, maar er worden te weinig kansen benut om het goede spel om te zetten in overwinningen. In de eerste periode wordt precies de helft van de wedstrijden gewonnen en de andere helft verloren. 15 punten dus na 10 wedstrijden. Dat is gezien het goede spel veel te weinig en resulteert dan ook in een negende plaats.
In de tweede periode worden eveneens maar 5 wedstrijden gewonnen, maar er wordt ook drie maal gelijkgespeeld. Doordat bovenaan de ranglijst ook steeds meer punten verspeeld worden, lukt het Achilles Veen toch om enigszins aan te sluiten bij de top en met nog bijna een hele derde periode in het verschiet was er in Veen veel vertrouwen om nog een duidelijke rol van betekenis te kunnen spelen in de Hoofdklasse A. Helaas gooide het Coronavirus roet in het eten en werd de competitie beëindigd na de 2-0 thuisoverwinning op Smitshoek. Op dat moment bereikt Achilles Veen de vierde plaats en is er nog een achterstand van 6 punten op koploper Sportlust ’46. We zullen helaas nooit weten hoe het seizoen zou zijn afgelopen.

Topscorers Competitie
Rémon Koenen (19)
Sen Aerts (9)
Thomas de Man (7)
Berry Sonnenschein (2)
Theo Martens (2)
Rico Geeroms (2)
Sem van der Pijl (1)
Niek Wilborts (1)
Roel de Kruijk (1)
Teun Sebregts (1)
Diego Meerveld (1)
Melle Mandemakers (1)
Vincent van Hoof (1)
Thijs van den Berg (1)

Districtsbeker

De districtsbeker ging voor Achilles Veen van start op 16 november met een uitwedstrijd tegen buurman Roda Boys/Bommelerwaard. Achilles had een redelijk eenvoudige middag en won met 1-3 in Aalst. Een ronde later werd er thuis met 1-0 gewonnen van de amateurs van FC Eindhoven en in de vierde ronde werd er in Alem afgerekend met de plaatselijke vierdeklasser (1-9). Ook een ronde later werd er weer een flinke overwinning geboekt. Uit tegen Altena werd het 0-6. In de volgende ronde (kwartfinale) zou een thuiswedstrijd op het programma staan tegen Halsteren zaterdag. Een overwinning zou voldoende zijn geweest voor het bereiken van de halve finale, maar ook voor plaatsing van de voorrondes van de KNVB-beker in het nieuwe seizoen. Helaas gooide ook hier het Coronavirus roet in het eten. We zullen nooit weten hoe het bekerseizoen zou zijn afgelopen, maar er lagen zeker kansen. Het is tot op heden nog niet bekend hoe er in het nieuwe seizoen zal worden omgegaan met plaatsing voor de KNVB-beker.

Topscorers Districtsbeker
Thomas de Man (4)
Diego Meerveld (4)
Kevin van Kempen (2)
Maarten Boddaert (1)
Teun Sebregts (1)
Sen Aerts (1)
Thijs van den Berg (1)
Rémon Koenen (1)
Sem van der Pijl (1)
Berry Sonnenschein (1)
Niek Wilborts (1)
Melle Mandemakers (1)

Topscorers totaal

Rémon Koenen (20)
Sen Aerts (14)
Thomas de Man (11)
Diego Meerveld (6)
Berry Sonnenschein (3)
Niek Wilborts (3)
Teun Sebregts (3)
Theo Martens (2)
Rico Geeroms (2)
Sem van der Pijl (2)
Melle Mandemakers (2)
Thijs van den Berg (2)
Kevin van Kempen (2)
Maarten Boddaert (1)
Roel de Kruijk (1)
Vincent van Hoof (1)