Opnieuw een gelijkspel voor Achilles Veen 1

Zaterdag 8 februari stond de thuiswedstrijd tegen ARC op het programma. Na een niet al te spectaculaire wedstrijd stond er 0-0 op het scorebord.

De wedstrijd in Alphen a/d Rijn werd eerder dit seizoen met 3-2 gewonnen door Achilles Veen. Er was voor aanvang dus goede hoop op een goede afloop voor Achilles Veen. De basisopstelling was precies dezelfde als een week eerder in Gouda.

De eerste en naar later blijkt, ook de grootste kans is al na twee minuten voor Rémon Koenen. Teun Sebregts komt er doorheen over de rechter kant en geeft goed voor op Rémon Koenen. Laatstgenoemde krijgt de bal echter niet langs de Aphense keeper.

In het eerste halfuur is Achilles Veen duidelijk de bovenliggende partij en creëert dan ook meer kansen. Sen Aerts was dichtbij een openingstreffer na een briljante balaanname van Rémon Koenen. Niek Wilborts had een goede schietkans, maar hij raakte de bal zo beroerd, dat er zelfs een inworp volgde. Maar ook ARC creëerde nog een kans in de 18e minuut, maar daar was Maarten Boddaert nog net op tijd om zichzelf voor de Alphense inzet te werpen.

Na een halfuur spelen wordt ARC wat sterker en vlak voor rust krijgen ze nog een grote kopkans die niet verzilverd wordt. 0-0 ruststand dus.

In de rust blijft Teun Sebregts geblesseerd achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Theo Martens.

De tweede helft is er niet echt een bovenliggende partij, al is het wel Achilles Veen dat nog de beste kansen krijgt om de score nog te openen. Sen Aerts punterde tegen de keeper aan. Theo Martens zag zijn inzet na een hoekschop knap gekeerd worden door de keeper. Thomas de Man had nog een goede schietkans, maar hij zag zijn inzet ruim over gaan en er was vlak voor tijd nog een pegel van Diego Meerveld die naar het leek door keeper uit de hoek getik werd, maar de scheidsrechter gaf toch een doeltrap.

Ook in de extra tijd is het nog een keer Thomas de Man die gevaarlijk is, maar wederom was de ARC-keeper een sta in de weg. Na een niet al te lange blessuretijd fluit de prima leidende scheidsrechter af en staat er dus nog steeds 0-0 op het scorebord. Zo speelde Achilles Veen voor de winterstop niet een keer gelijk. Na de winterstop werden inmiddels al 3 van de 4 wedstrijden gelijkgespeeld. Pluspunt is dat de ploeg van John Karelse dus nog ongeslagen is sinds de winterstop.

Jorn Wagener, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts (46’ Theo Martens), Maarten Boddaert, Niek Wilborts (62’ Thomas de Man), Rémon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld

Doordat Achilles Veen punten verspeelde en Smitshoek wel won thuis tegen Zwaluwen (3-0) zakte Achilles Veen 1 plaats op de ranglijst naar positie 7. Spijkenisse haalde uit tegen Achilles ’29 (8-0) en koploper DHSC verspeelde punten tegen SC Feyenoord (2-2). Duno wist met Jan Oosterhuis aan het roer eindelijk weer eens te winnen. Thuis tegen Rijsoord werd het 2-0.

Overige uitslagen: Rijnvogels – AZSV 1-2, Capelle – Jodan Boys 2-2 en Sportlust ’46 – FC ’s-Gravenzande 3-1.