Ontketent Achilles Veen 3 stopt de kanaries van Wilhelmina veteranen terug in hun kooi

De ochtend voorspelde qua weer niet veel goeds, in de middag was het fantastisch voetbalweer. De Veense vedetten waren er klaar voor om een heerlijk potje te voetballen. De einduitslag was 7 – 0 in het voordeel van de groen-witte equipe, al had 15-0 ook niet misstaan.

Afwezig en dus niet aanwezig waren diverse spelers. Zo konden om uiteenlopende redenen de volgende spelers niet meedoen: William ‘phillens’ Vos, Matthijs ‘puntknie’ Burghout, Ruben ‘chaletje’ Burghout, Ferdi ‘ferra’ Kwetters, Badr ‘mocro flavor’ Laatiyaoui, Arno ‘ik kom wel even kijken’ van Loon, Harm ‘lang weekend’ van Ballegooijen, Henry ‘wie?’ Schouten en Marco ‘vetkw-appie’ Honcoop.

Daarnaast had Johan ‘soon to be a daddy’ Vos aangegeven alleen de eerste helft te kunnen spelen.

Gelukkig wilde Johan ‘good old soes’ Vos ons versterken alsmede ook Rodney ‘mini Eus’ Timmermans.

Veen 3 begon aanvallend en probeerde de tegenstander onder druk te zetten. Dat lukte aardig al probeerden de (met alle respect) oude Wilhelminianen soms wat tegenstoten te plaatsen. Al snel kwamen we er achter dat het team van Wilhelmina dat we tegen hadden paralympisch kampioen zeiken en mauwen was. Elke beslissing van de scheids werd bediscussieerd.

Al snel kwam Veen op een 1 – 0 voorsprong. Assistje op het conto van Nick ‘Blanke Brobbey’ Bouman en de goal door Gerrold ‘Overeem’ Burghout. Voor rust bleef Veen 3 vervolgens het gaspedaal diep in drukken.

Johan Poes had de 2 – 0 moeten maken maar schoot de bal tegen de linkerpaal in vrije positie. Daarna was het wederom Gerrold die de 2 – 0 maakte met een schot van randje 16, ook weer op assist van Nick.

Het regende daarna kansen, Peter ‘baardaep’ van Helden miste een open kans en Nick had er ook zeker een stuk of drie kunnen/moeten maken. Een loepzuivere kopgoal van Johan Poes werd afgekeurd na een Beckham voorzet van Huibert ‘Shakespeare’ van Helden.

Wilhelmina zette hier vrij weinig tot niks tegenover. Vlak voor rust viel de 3 – 0, assist Nick Boumstam, wie hem maakte laten we voor het gemak maar even in het midden.

In de eerste helft was Johan Soes daarnaast nog dichtbij een goal ware het niet dat hij een voorzet via de lat overwerkte.

Na rust kwamen Michael ‘Mikachu’ van der Velden, Gerhard ‘stofkapje’ Boogaard, Andreas ‘CR7’ Vat en Rodney Timmermans in het veld als vorse krachten. Wilhelmina liet het behoorlijk lopen en wilde of kon niet meer.

Daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen. Nick schoot van randje 16 de bal als een granaat in het dak van het doel: 4 – 0.

Uit een corner van Gerrold kwam de bal stuiterend voor de goal langs uit bij de tweede paal waar Johan Soes stond om hem binnen te tikken: 5 – 0.

Tussendoor werden nog enkele grote kansen gemist door diverse spelers.

Vervolgens was daar Andreas ‘air Jordan’ Vat die een voorzet op maat van Nick binnen knikte: 6 – 0. Wat opviel was dat hij erg hoog sprong a la Ronaldo (niet de dikke) en als een arend in de wind bleef hangen. Een mooie goal.

Het slotstuk kwam op naam van Rodney die een rebound wist binnen te koppen: 7 – 0.

Wilhelmina is de tweede helft bijna niet over de middenlijn geweest, en de aanvallen die door hen werden geplaatst konden in de kiem worden gesmoord door Roy ‘7 mijlslaarzen’ Vos die goed speelde. Daarnaast een eervolle vermelding voor Stoffeltje, hij zat er lekker in vandaag. Iets dat, naar verluid, Evelien die nacht daarvoor ook al had gezegd. Een minuut of 10 a 15 voor tijd vond de goed leidende scheids het welletjes en floot hij af.

Komende zaterdag thuis tegen Woudrichem, de laatste bekerwedstrijd van de poule.

Basisopstelling Veen 3: Nano van Ballegooijen, Roy Vos, Gerben Verheij, Peter van Helden, Huibert van Helden, Arjan Klop, Johan Vos (soes), Gerwin Sack, Johan Vos (poes), Nick Bouman en Gerrold Burghout.