Moeizame overwinning voor Achilles Veen in ’s-Gravenzande

Zaterdag 20 januari mocht Achilles Veen 1 de competitie hervatten in een uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. De nummer 5 van de Hoofdklasse A stond slechts 2 punten achter Achilles Veen en kon bij een overwinning dus een stapje omhoog doen.

Clemens Bastiaansen probeerde hier uiteraard een stokje voor te steken en stuurde hiervoor voor het eerst dit seizoen 11 spelers het veld in met een zogenaamde 4-4-2 formatie. Op doel stond uiteraard weer Jamil Kools geposteerd. De achterhoede bestond uit Freek Langermans, Maarten Boddaert, Bas van Loon en Sezer Sulun. Thijs van den Berg is herstellende van een hersenschudding. Op het middenveld stonden Toby Tan, Theo Martens, Ayden Kuipers en Joep van den Ouweland. In de voorhoede moesten Sen Aerts en Brian Peters voor gevaar gaan zorgen.

In de openingsfase werden de Veense intenties meteen duidelijk. Veel Veens balbezit en het was FC ’s-Gravenzande (FCG) dat zich terug trok. Het lukte Achilles Veen in die fase echter niet om echt gevaarlijk te worden. In de 8e minuut was daar zelfs het eerste wapenfeit van FCG. Jamil Kools kon echter de inzet tot corner verwerken.

Een paar minuten later komt Sen Aerts er gevaarlijk door en loopt met de bal het vijandelijke strafschopgebied in. Vervolgens wordt Sen Aerts naar de grond gewerkt en claimt dan ook een strafschop. Scheidsrechter Van de Ketterij wuift het echter weg en er wordt doorgespeeld.

Na ruim een kwartier spelen wordt FCG weer gevaarlijk, maar de goed afgemeten voorzet wordt voorlangs gekopt. Vanaf dat moment volgt er weer een periode met veel balbezit voor Achilles Veen. Ook in de buurt van het vijandelijke strafschopgebied, maar er wordt steeds vergeten om eens op doel te schieten. Wanneer dit na een klein half uur spelen wel gebeurd door Brian Peters komt zijn schot niet eens in de buurt van het doel.

In de 35e minuut wordt Brian Peters schitterend alleen voor de keeper gezet door Ayden Kuipers. Hij schiet echter slecht in en de keeper van FCG kan vrij eenvoudig redden. Meteen daarna wordt Sen Aerts weer gevaarlijk in de vijandelijke ‘zestien’. Hij kapt de bal af en precies op dat moment zet zijn directe tegenstander een sliding in. Deze raakt niets anders dan beide benen van Sen Aerts. De scheidsrechter kan dus niets anders dan de bal op stip leggen en doet dat ook. De toegekende strafschop wordt echter door Joep van den Ouweland niet best ingeschoten en gaat via de bovenkant van de lat over het doel. Daarmee is dit voor Achilles Veen al de 4 gemiste strafschop op rij.

Vlak voor de rust kan Brian Peters het veldoverwicht echter toch nog omzetten in een voorsprong.Hij wordt met een schitterende steekbal van Joep van den Ouweland diep gestuurd en schiet beheerst met zijn linker de 0-1 binnen. Een mooie opsteker voor Achilles Veen. Ruststand 0-1.

Na de rust is Sezer Sulun in de kleedkamer gebleven. Hij is vervangen door Sem van der Pijl, zie zeer tevreden terug kan kijken op zijn optreden.

Wel komt FCG snel na rust terug op 1-1. Er wordt een schot gelost op het Veense doel dat wordt losgelaten door Jamil Kools. De rebound wordt beheerst binnen geschoten. Achilles Veen neemt echter vrij snel weer het initiatief over en dit resulteert in de 64e minuut in de 2-1 van Sen Aert uit fenomenaal afstandsschot. Voor Sen Aerts alweer zijn 13e competitiedoelpunt dit seizoen.

Een paar minute later probeert ook Sem van der Pijl het van afstand. Zijn schot belandt echter in de handen van de keeper. Vanuit de tegenstoot wordt er ook door FCG weer van afstand op doel geschoten. Ook deze belandt in de handen van keeper Kools.

In de 70e minuut wordt er een overtreding gemaakt door Ayden Kuipers. Op zijn zachtst gezegd is Kuipers het daar niet mee eens, wat weer resulteerde in een gele kaart voor Kuipers wegens aanmerkingen op de leiding. Meteen daarna mocht Kees Schellekens zijn rentree maken in de competitie na ongeveer een jaar blessureleed. Hij komt in het veld voor Toby Tan.

In de 73e minuut wordt Ayden Kuipers nog een keer de diepte in gestuurd door Theo Martens. Brian Peters kan echter zijn scherpe voorzet net niet binnen lopen. Even later deed Ayden Kuipers nog een bijzonder slechte imitatie van Richard Witsche door op het middenveld de bal een paar keer hoog te houden.

Na ruim 80 minuten spelen mag Flavio Andjole ook nog zijn minuten maken en komt het veld in voor Brian Peters. In de 83e minuut komt Achilles Veen goed weg. Er wordt door FCG een scherpe voorzet gegeven. Deze wordt gelukkig voor Achilles Veen door iedereen gemist. Uit de counter kan Sen Aerts nog een keer gevaarlijk worden, maar hij stuit weer op de ’s-Gravenzandse keeper. In de tegenaanval kan FCG weer heel gevaarlijk worden. De inzet wordt door Maarten Boddaert van de doellijn gehaald. In de allerlaatste minuut mist Sen Aerts nog een knappe voorzet van Flavio Andjole waardoor de eindstand op 1-2 blijft staan. Al met al een knappe en terechte uitzege (op natuurgras) van Achilles Veen dat dus voorlopig op de ranglijst ’s-Gravenzande heeft afgeschud.

Koploper vv Noordwijk laat geen twijfel bestaan over hun kampioensaspiraties. Ze wisten op vreemde bodem (in en tegen Rijsoord) een eclatante 8-1 overwinning te behalen. Ter Leede verslikte zicht thuis met 0-3 in FC Rijnvogels waardoor Achilles Veen 3 punten inloopt op de nummer 2 van de competitie. De achterstand is nog 4 punten. Streekgenoot Stedoco staat hier nog tussen op de 3e plaats met 1 punt minder dan Ter Leede en 3 meer dan Achilles Veen. Stedoco wist gisteren namelijk de thuiswedstrijd tegen Nootdorp vrij eenvoudig te winnen met 5-2. HSV Hoek is door een 1-0 overwinning op AFC geklommen naar de 5e plaats en staat 4 punten achter op nummer 4 Achilles Veen. De overige uitslagen: Argon – Smitshoek 0-2; Jodan Boys – Zwaluwen 2-2 en Swift – RVVH 2-2.

Zaterdag 27 januari mag Achilles Veen in een thuiswedstrijd aantreden tegen de Jodan Boys uit Gouda. Aanvang 14:30 uur.