Jodan Boys en Achilles Veen komen tot een remise

Zaterdag 1 februari stond het treffen tussen Jodan Boys en Achilles Veen op het programma. Jodan Boys had voorafgaande aan dit treffen nog geen enkele reguliere competitiewedstrijd van Achilles Veen gewonnen en daar kwam ook dit weekend geen verandering in. Na een matige, maar enerverende wedstrijd stond er 2-2 op het scorebord.

Aan de Veense basisopstelling was ten opzichte van een week eerder niet veel veranderd. Alleen Niek Wilborts had de vorige week geblesseerd geraakte Theo Martens vervangen. De na maanden blessureleed teruggekeerde Ayden Kuijpers mocht weer op de bank plaatsnemen.

Meteen vanaf de aftrap zette Achilles Veen druk en na een knappe aanval kon Niek Wilborts er niet meer uithalen dan een hoekschop. Uit de tegenstoot van die hoekschop was het echter Jodan Boys dat al in de 3e minuut de score kon openen. Al een vroege 0-1 op het scorebord.

Meteen na de openingsgoals is de thuisploeg weer gevaarlijk en raakt de lat boven Jorn Wagener. De thuisploeg is duidelijk de betere partij in deze fase. Achilles Veen kan hier weinig tegenover stellen. Er is redelijk veel balbezit voor de ‘groen-witten’, maar er worden niet echt kansen gecreëerd.

Het enige gevaar dat van Veense zijde kan worden gesticht is een voorzet van Rémon Koenen die door Sen Aerts niet op doel gekopt wordt en een vrije trap van Rémon Koenen die wel gevaarlijk ingeschoten wordt, maar goed gepakt wordt door de Goudse doelman. Als iedereen op het eindsignaal wacht gaat de bal echter voor Achilles Veen op de stip. Rémon Koenen wordt licht in zijn rug gelopen en laat zich slim vallen. De arbiter wijst echter resoluut naar de stip en het is Rémon Koenen zelf die trekker over mag halen voor de 1-1 en zijn vijftiende van deze competitie. Zo komt de ruststand op 1-1.

In de tweede helft wordt het vertoonde spel niet veel beter, maar spannend blijft het wel. Na een kwartier spelen geeft Niek Wilborts een scherpe voorzet die via de paal terug het veld in komt. Diego Meerveld was nog in de buurt om af te werken, maar miste de bal net.

Meteen daarna is de thuisploeg weer gevaarlijk, maar weet Jorn Wagener met een prachtige reflex zijn ploeg op de been te houden. Daarna volt een dubbele wissel aan Veense zijde. Ayden Kuijpers en Thomas de Man komen in het veld voor Sen Aerts en Teun Sebregts.

Na de wissels volgt een fase waarin Veen aandringt, maar tot echt gevaarlijke momenten leidt dit niet. Sterker nog, in de 75e minuut komt Jodan Boys zelfs weer op voorsprong. Jorn Wagener weet eerst knap te redden, maar uit de daarop volgende hoekschop wordt wel doel getroffen. 2-1.

Achilles Veen gaat meteen weer in de aanval en Jodan Boys laat zich dan terugdringen. In de 82e minuut volgt alweer de gelijkmaker. Ayden Kuijpers weet vanaf links de bal voor te geven en bij de tweede paal staat Rico Geeroms klaar om af te ronden. 2-2!

Een paar minuten later is het Niek Wilborts die knap zijn tegenstander voorbij loopt aan de linker kant en de bal teruglegt op randje ‘zestien’ waar Ayden Kuijpers vrij in kan schieten. Zijn schot mist echter richting en gaat ruim naast/over.

Het spel golft dan nog wat op en neer en beide ploegen krijgen blijven voor een overwinning voetballen. Er volgen nog wat kansjes en in de laatste seconden moet Rico Geeroms zelfs nog een bal van de doellijn halen achter de geklopte Jorn Wagener, maar het blijft bij een terechte remise: 2-2.

Opstelling Achilles Veen
Jorn Wagener, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts (62’ Ayden Kuijpers) , Maarten Boddaert, Niek Wilborts, Rémon Koenen, Sen Aerts (62’ Thomas de Man), Diego Meerveld

De concurrentie
Achilles Veen zakte weer wat op de ranglijst en werd gepasseerd door ARC dat thuis met 3-2 van Rijnvogels won. Smitshoek kwam op gelijke hoogte door een 0-2 overwinning bij FC ’s-Gravenzande. Koploper DHSC wist ternauwernood te winnen bij hekkensluiter Achilles ’29 met 2-3 en verstevigde de koppositie doordat Sportlust niet won uit bij Rijsoord: 1-1
Overige uitslagen: SC Feyenoord – Capelle 2-1, AZSV – DUNO D 2-0 en Zwaluwen – Spijkenisse 2-3

Volgende week
Zaterdag 8 februari staat de thuiswedstrijd tegen ARC op het programma. De aftrap is dan om 14:30 uur, meer eerst moet er aanstaande dinsdag nog afgerekend worden met vv Alem voor de vierde ronde van de districtsbeker. De winnaar van deze wedstrijd plaatst zich bij de laatste zestien van de districtsbeker Zuid I. Er wordt in Alem om 19:30 uur afgetrapt.

Topscorers Achilles Veen
Rémon Koenen (15)
Sen Aerts (8)
Thomas de Man (4)
Berry Sonnenschein (2)
Theo Martens (2)
Rico Geeroms (2)
Sem van der Pijl (1)
Niek Wilborts (1)
Roel de Kruijk (1)
Teun Sebregts (1)
Diego Meerveld (1)
Melle Mandemakers (1)
Vincent van Hoof (1)