Eerste gelijkspel voor Achilles Veen 1

Zaterdag 18 januari stond de hervatting van de competitie op het programma. Achilles Veen 1 mocht uit tegen FC ’s-Gravenzande aantreden. Voor aanvang van de wedstrijd waren er 14 competitiewedstrijd gespeeld door Achilles Veen. Zeven maal werd er gewonnen en zeven maal verloren. Afgelopen zaterdag werd hier het eerste gelijkspel aan toegevoegd. In een matig duel van beide ploegen stond Achilles Veen lange tijd op voorsprong. Vlak voor tijd kwamen de gastheren echter toch op gelijke hoogte. Eindstand: 1-1

De technische staf had duidelijk wat gepuzzeld om tot een opstelling te komen. Maarten Boddaert werd uit het centrum weggehaald en doorgeschoven naar het middenveld. Daar was voor Theo Martens een wat aanvallendere rol weggelegd.

De wedstrijd begint wat aftastend en beide ploegen lijken niet echt in staat de bal voor langere tijd binnen de ploeg te houden. Toch worden er aan beide kanten wel wat kansjes gecreëerd. Voor Achilles Veen komen Sen Aerts en Rémon Koenen in kansrijke positie, maar ook aan de andere kant kreeg FCG een aantal kansen om de score te openen.

Na een klein halfuur was er dan toch de voorsprong voor Achilles Veen. Na een knappen aanval legt Rico Geeroms vanaf de achterlijn de bal af op Sen Aerts, voor wie het vervolgens een koud kunstje is om af te werken. 0-1!

Voor de rust komen beide ploegen nog een keer in scoringspositie, maar de rust wordt bereikt met 0-1.

Na de rust meteen een agressief aanvallend ’s-Gravenzande, maar na 4 minuten spelen wordt er niet goed omgesprongen met een behoorlijke kans om op gelijke hoogte te komen.

Als er bijna een uur gespeeld is, wordt misschien wel de grootste kans van de wedstrijd geboden aan Teun Sebregts door Rémon Koenen die de bal panklaar legt voor de middenvelder. Sebregts schiet echter vanaf een meter of 12 met binnenkant voet naast. Daar had Achilles Veen de wedstrijd kunnen beslissen.

In het verdere verloop van de wedstrijd komt Achilles Veen steeds meer onder druk te staan. John Karelse besluit met het invallen van Toby Tan en Sem van der Pijl verdedigend te wisselen, maar Achilles Veen komt toch nog een aantal keer in scoringspositie. Theo Martens en de tevens ingevallen Niek Wilborts hadden het vizier niet op scherp staan.

In de 89e minuut is het dan uiteindelijk toch raak aan de andere kant en komt de thuisploeg dus alsnog op 1-1. Gek genoeg lukt het Achilles Veen vanaf dat moment ineens wel om de bal wat langer in de ploeg te houden en de aanval te zoeken, maar het mag niet meer baten. De eindstand wordt bepaald op 1-1 en daar hebben beide ploegen bijzonder weinig aan.

Opstelling Achilles Veen
Jorn Wagener, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts (75’ Toby Tan), Maarten Boddaert, Theo Martens, Rémon Koenen, Sen Aerts (86’ Sem van der Pijl), Diego Meerveld (64’ Niek Wilborts)

Volgende week
Zaterdag 25 januari krijgt Achilles Veen de kans zich te revancheren tegen DUNO D uit Doorwerth. De wedstrijd op De Hanen Weide begint uiteraard om 14:30 uur.

Topscorers Achilles Veen
Rémon Koenen (12)
Sen Aerts (6)
Thomas de Man (4)
Berry Sonnenschein (2)
Theo Martens (2)
Sem van der Pijl (1)
Niek Wilborts (1)
Roel de Kruijk (1)
Teun Sebregts (1)
Rico Geeroms (1)
Diego Meerveld (1)
Melle Mandemakers (1)