Derde overwinning op rij voor Achilles Veen 1

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 12 maart speelde Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. De uitwedstrijd in oktober werd nog met 3-1 verloren, maar deze keer trok Achilles Veen aan het langste eind. Na een stroef begin nam Achilles Veen het initiatief en won verdiend met 2-0.

Zoals hierboven al vermeld begon de wedstrijd wat stroef. In het eerste kwartier kwam Achilles Veen niet verder dan een schuiver van Jay-Jay Meierdres en ’s-Gravenzande kwam ook niet verder dan een mislukt afstandsschot. Daarna wordt Achilles Veen wel wat gevaarlijker en dit leidt tot kansjes voor de ‘groen-witten’. Er waren kopkansen voor Rémon Koenen en Niek Wilborts en Jay-Jay Meierdres kreeg nog een paar schietkansen. Ook Rico Geeroms krijgt nog een goede schietkans en het is bijna rust wanneer Achilles Veen dan toch verdiend op voorsprong komt. Eerst brengt de doelman redding op een schot van Sen Aerts, maar hij is kansloos op de rebound van Jay-Jay Meierdres die er voor zorgt dat zijn ploeg met een voorsprong de rust in gaat. Die had weliswaar nog groter kunnen zijn, want Meierdres krijgt nog een mogelijkheid uit een voorzet van Niek Wilborts, maar hij schiet naast.

In de tweede helft is het al snel Niek Wilborts die een kans krijgt om de score te verdubbelen, maar dit lukt hem in eerste instantie nog niet. In de 52e krijgt hij echter nog een kans en dan is het wel raak na een mooie actie van Rémon Koenen. De overwinning van Achilles Veen komt daarna niet meer in gevaar. Beide ploegen krijgen nog wel wat kansjes, maar de score blijft op 2-0 staan. Door goed verdedigend werk van de Veense defensie komt ’s-Gravenzande ook niet echt meer tot een slotoffensief. De punten blijven dik verdiend in Veen.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Nikki Baggerman, Niek Wilborts (80’ Thomas Schilders), Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (64’ Thomas de Man), Rémon Koenen

De concurrentie
DHSC wist weer eens te winnen. Namelijk met 2-1 thuis tegen Rijsoord. Ook Spijkenisse haalde weer eens drie punten. Zij wonnen thuis met 2-0 van Achilles ’29.
Overige uitslagen: Jodan Boys – Smitshoek 0-0, Poortugaal – ARC 0-6, Feyenoord – Capelle 1-1 en DUNO D – Rijnvogels werd verrassend 2-1. Zwaluwen – Scherpenzeel werd afgelast.

Volgende week
Zaterdag 19 maart staat voor Achilles Veen 1 een belangrijke uitwedstrijd op het programma. Namelijk tegen de nummer 12 Scherpenzeel. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Topscorers Achilles Veen
Rico Geeroms 5
Maarten Boddaert 4
Thomas Schilders 4
Jay-Jay Meierdres 4
Thomas de Man 2
Niek Wilborts 2
Teun Sebregts 2
Gino Dix 1
Rémon Koenen 1
Melle Mandemakers 1
Ousmane Traore 1
Glenn Kools 1
Thijs van den Berg 1
Sen Aerts 1