Avond-Lockdown: B-categorie mag blijven voetballen

coronavirus header

Gisteren (29-11) kwam er eindelijk meer duidelijkheid van de KNVB omtrent de avond-lockdown. De uitkomst was dat in ieder geval voor komend weekend de A-categorie (ons eerste en tweede elftal) stil komt te liggen en dat de B-categorie (alle overige teams van Achilles Veen) op zaterdag lekker kan blijven voetballen. Wel worden voor aanstaande zaterdag voor de A-categorie nog inhaalwedstrijden ingepland. Voor Achilles Veen 1 staat dan de uitwedstrijd tegen SC Feyenoord op het programma. Deze wordt echter op verzoek van SC Feyenoord al afgelast.

Debat
Wat er na komend weekend met de A-categorie gaat gebeuren is niet helemaal duidelijk. De KNVB wil het debat van aanstaande woensdag afwachten, omdat zij de Tweede Kamer hebben verzocht na te denken om het trainen tot 20:00 uur toe te blijven staan. Dat zou betekenen dat wellicht na komend weekend de competitie voor de A-categorie weer hervat zou kunnen worden. De kans hierop lijkt echter klein.

Uitzondering
Dan zijn er zoals altijd ook weer uitzonderingen. Om de TOTO KNVB beker door te kunnen laten gaan met de 8 amateurteams die nog in competitie zijn, heeft de overheid besloten een uitzondering te maken voor die teams. Dat betekent dat onder andere Achilles Veen 1 wel in de avond in training kan blijven. De equipe van trainer John Karelse moet namelijk op 14 december thuis aantreden tegen DVS ’34 Ermelo in de tweede ronde van de TOTO KNVB beker.