Achilles Veen wint van ARC en stijgt op ranglijst

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 4 maart speelde Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd tegen nummer 6 ARC. Achilles Veen had de punten hard nodig en wist de wedstrijd verdiend met 2-1 te winnen en steeg twee plaatsen op de ranglijst naar de twaalfde plaats.

Achilles Veen begon weer in een 4-4-2 formatie aan de wedstrijd en Melle Mandemakers mocht de plaats in het centrum overnemen van de geschorste Mark Westerlaken. In de eerste helft tasten beide ploegen elkaar wat af en worden er af en toe wat speldenprikjes uitgedeeld. Het is wel Achilles Veen met de gevaarlijkste momenten voor de vijandige goal. In de 21e minuut is een grote kopkans voor Fabian Korporaal op aangeven van Jens Verschuren, maar zijn kopbal gaat naast. In de 36e minuut is Jari Koenraat doorgebroken, maar zijn schot gaat ook naast. Twee minuten later vuurt Koenraat weer een hard schot op doel. De doelman van ARC moet loslaten, maar er is niemand van Achilles Veen in de buurt om te profiteren.

Na 6 minuten spelen in de tweede helft komt Achilles Veen dan toch op een verdiende 1-0 voorsprong. Jens Verschuren schiet knap een hoekschop binnen. De vreugde is echter van korte duur. Vijf minuten na de goal krijgt Jari Koenraat een levensgrote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar tikt de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper de bal kan oprapen. In de tegenstoot slaat ARC toe komt meteen weer op 1-1.

Maar ook de vreugde van ARC voor de gelijkmaker is van korte duur want Tim van Broekhoven krijgt het 5 minuten later op zijn heupen wanneer de bal ruim buiten het strafschopgebied voor zijn linker terecht komt. Met een loeihard schot verschalkt hij de Alphense keeper en zet zijn ploeg weer op een voorsprong: 2-1.

In de 66e minuut is Tim van broekhoven opnieuw dichtbij een doelpunt. Zijn indraaiende vrije trap wordt door iedereen gemist, maar raakt helaas de verkeerde kant van de paal. Jari Koenraat krijgt nog een kopkans op aangeven van Tim van Broekhoven, maar krijgt het niet op doel. Ook Niek Wilborts kan de voorsprong verdubbelen oog in oog met de keeper, maar schiet naast.

In de slotfase is het grootste wapenfeit nog van ARC. De gasten krijgen nog een grote kopkans voor de goal van Jorn Wagener, maar deze gaat gelukkig net over. Zo boekt Achilles Veen een verdiende 2-1 overwinning op ARC en de ploeg doet daarmee goede zaken op de ranglijst van de Vierde Divisie A.

Jorn Wagener, Ozan Cimen, Bas van Stokkom (80’ Glenn Kools), Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven, Nikki Baggerman, Jeroen Sterrenburg, Niek Wilborts, Fabian Korporaal, Jens Verschuren (82’ Justin Beemsterboer), Jari Koenraat (90’ Lucas Ligtvoet)

Onderin de Vierde Divisie wist ook Spijkenisse belangrijke punten te pakken door thuis met klinkende cijfers SC Feyenoord te verslaan: 4-0. Jodan Boys maakte het spannend tegen koploper Kloetingen, maar trok met 0-1 toch aan het kortste eind. ASV De Dijk boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Dat deden de Amsterdammers op bezoek bij Zwaluwen met 0-1.
Overige uitslagen: Nieuwenhoorn – ODIN 59 4-3, Smitshoek – Capelle 0-4, FC ’s-Gravenzande – WNC 2-2 en Goes – sv Poortugaal 2-2

Zaterdag Achilles Veen de uitwedstrijd tegen die andere ‘groenwitten’. De ploeg van Dennis van der Steen mag namelijk op bezoek bij koploper Kloetinge. De wedstrijd begint daar om 15:00 uur