Achilles Veen wint uitwedstrijd tegen Rijsoord

Zaterdag 24 maart mocht Achilles Veen 1 weer 3 punten bijschrijven. Na een goede eerste helft, waarin in de slotfase werd toegeslagen en een wat mindere tweede helft stond er na 90 minuten een toch wel verdiende 0-2 op het scorebord in Ridderkerk.

De omstandigheden stonden behoorlijk in contrast met vorige week. Toen moest nog in Siberische kou aangetreden worden tegen RVVH, maar een week later oversteeg de temperatuur de 10 graden en deed de zon ook nog een duit in het zakje. Al met al perfecte omstandigheden dus.

Bij Achilles Veen waren Ayden Kuipers en Brian Peters weer terug na een schorsing. Joep van den Ouweland heeft zich echter bij de ziekenboeg gevoegd en was dus niet beschikbaar. Er werd aan de wedstrijd begonnen in de volgende opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Sem van der Pijl, Thijs van den Berg, Sezer Sulun, Theo Martens, Toby Tan, Ayden Kuipers, Brian Peters, Sen Aerts en Flavio Andjole.

De bedoelingen van beide ploegen waren vrij snel na het eerste fluitsignaal duidelijk. Rijsoord wilde Achilles Veen laten komen en loerde op een counter. Achilles Veen had balbezit en kon met goed aanvalsspel al vrij snel gevaarlijk worden. Na 8 minuten ging echter de inzet van de diep gestuurde Sen Aerts hard over.

Ongeveer 10 minuten later dacht Brian Peters wel de 0-1 te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. In de tegenaanval kon Rijsoord voor de eerste keer gevaarlijk worden. De inzet richting het doel van Kools ging echter net voorlangs.

Achilles Veen bleef de volledige eerste helft de aanval zoeken en Rijsoord kwam eigenlijk nauwelijks in het spel voor. Na ruim een half uur was het Flavio Andjole die alleen voor de keeper kwam. Hij probeerde de bal langs de keeper te punteren, maar deze reageerde goed had de bal klemvast.

In de 43e minuut was er dan eindelijk wel de verdiende 0-1. Na een mooie aanval over rechts kon Ayden Kuipers een strakke voorzet richting tweede paal geven. Daar stond Flavio Andjole klaar om de 0-1 binnen te schieten en om zijn ploeg dus op een verdiende voorsprong te zetten.

Het werd voor de rust voor Achilles Veen zelfs nog mooier. Krap een minuut na de 0-1 werd Brian Peters diep gestuurd door Sen Aerts met een mooie steekbal. Peters schoof de bal beheerst in de verre hoek en bezorgde de gastheren eigenlijk al de genadeklap met de 0-2.

In de tweede helft verslapte echter het aanvallende spel aan Veense kant en was er een stuk meer balbezit voor Rijsoord. In de 53e minuut moet Jamil Kools zijn doel uit komen om succesvol in te grijpen op een doorgebroken “Kraai”.

Ook na ongeveer een uur speeltijd moest Jamil Kools twee maal ingrijpen om de marge op 2 te houden. Eenmaal een afstandsschot en eenmaal een knappe kopbal werden goed gered door de Veense goalie.

Een kwartier voor tijd gaat Sem van der Pijl op het middenveld wat te hard door op zijn tegenstander. Dit levert hem een gele kaart op. Op dat moment zijn Niek Wilborts en Jorik Mijnhijmer al in het veld gekomen voor Sen Aerts en Flavio Andjole.

Vlak daarna wordt ook Brian Peters nog op de bon geslingerd als hij na een fluitsignaal toch nog de bal het doel van de tegenstander in schiet.

10 minuten voor tijd komt ook Kees Schellekens nog in het veld voor de moegestreden Toby Tan.

In de slotfase lijkt het verzet van Rijsoord ook wel gebroken en komt de Veense overwinning niet echt meer in gevaar. In blessure tijd had Ayden Kuipers zelfs nog de 0-3 kunnen maken, maar zijn inzet gaat over. Wanneer de scheidsrechter voor de laatste keer fluit kan Achilles Veen een verdiende overwinning vieren.

Koploper Noordwijk had een slippertje in Gouda en ging tegen Jodan Boys met 3-1 onderuit. De koploper heeft echter nog steeds een voorsprong van 6 punten op nummer 2 Ter Leede, dat thuis een spektakelstuk met 4-3 winnend afsloot tegen AFC. Nummer 3 SteDoCo volgt op 1 punt na een 1-0 thuisoverwinning tegen FC Rijnvogels.

Ook nummer 4 Hoek wist weer overtuigend te winnen. Thuis tegen Nootdorp werd het 3-0. Hoek gaat dus ruim aan kop in de derde periode met 9 uit 3 en een doelsaldo van +11.

Uitslagen overige wedstrijden: FC ’s-Gravenzande – RVVH 5-1, Swift – Smitshoek 0-1, Argon – Zwaluwen 1-2.

Zaterdag 31 maart mag Achilles Veen 1 weer een keer aantreden in een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan het Amsterdamse Swift dat 10 plaats van de ranglijst staat. Aanvang: 14:30 uur.